Ana SayfaGüncelSoylu’ya ‘Kel kafalı zat’ demişti: Avukat Bek hakkında takipsizlik kararı

Soylu’ya ‘Kel kafalı zat’ demişti: Avukat Bek hakkında takipsizlik kararı

HABER MERKEZİ – İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya “Kel kafalı zat” dediği için ‘kamu görevlisine hakaret’ iddiasıyla soruşturma başlatılan avukat Tugay Bek hakkında takipsizlik kararı verildi.

Avukat Tugay Bek, sosyal medya hesabı üzerinden Mardin Büyükşehir Belediyesi’ne atanan kayyumun AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile kimi bakanlara aldığı belirtilen hediyelerle ilgili paylaşım yapmıştı.

Bek, paylaşımında şunları yazmıştı.

“Fotoğrafta Tayyip Erdoğan stili ekose ceketli, kel kafalı zat, halkın oyu ile seçilmiş belediye başkanını görevden alıp emrindeki valiyi kayyum atamış İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu. Kayyum Vali Mustafa Yaman da bakanına olan minnet duygusunun bir ifadesi olarak her biri 40 bin ve 42 bin liradan iki hediyeyi bakanına beğendirmeye çalışırken görünüyor.”

Bek’e yaptığı bu paylaşımlar gerekçe gösterilerek hakkında kamu görevlisine hakaret soruşturması başlatılmıştı.

Tugay Bek, bianet’e yaptığı açıklamada 3 Şubat’ta savcılığa bu suçlamaya dair ifade verdiğini, ifadesinde de bunun ifade özgürlüğü kapsamında bir söz olduğunu, “eşkal belirtmek üzere” söylendiğini anlatmıştı.

Avukat Bek, bakana “kel” demiş olmasının işini bahanesi olduğunu, esas rahatsızlık verenin kayyumların suçlarının ifşa edilmesi olduğunu da sözlerine eklemişti.

Takipsizlik kararı

Bek, hakkında başlatılan soruşturmada takipsizlik kararı verildi.

Paylaşımlarda “Kel kafalı zat” diyen avukat Bek hakkında kararda Soylu’nun kamu görevlisi olması nedeniyle açılan soruşturmada kendilerine idari konumdaki görevlilerin sözlerine ve eylemlerine getirilen eleştirilere daha fazla hoşgörü göstermeleri gerektiği belirtildi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
HDP Sözcüsü Kubilay’dan ‘darbe’ uyarısı
Sonraki Haber
Diyarbakır'dan Kocaeli'ye birçok ilde ev baskınları