Ana SayfaGüncelTemelli’den bekçi tepkisi: Bellerine silah takıp mahallelerde terör estirecekler

Temelli’den bekçi tepkisi: Bellerine silah takıp mahallelerde terör estirecekler

HABER MERKEZİ – HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, bekçilik uygulamasının koruculuğu modernize etme biçimi olduğunu söyledi. Temelli, “Bekçilerin beline silah takacak mahallelerde terör estirecekler. Çünkü Cumhurbaşkanı Hükümet Sistemi zorba sistemidir. Bu zorba sistemi, sözde kolluk gücü özde paramiliter güçlerle ayakta tutmaya çalışacak” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Muş İl Örgütü, “Özgürlükte ısrarcı, mücadele de kararlıyız” sloganıyla 3. Olağan Kongresi’ni yaptı.

Kongreye katılarak açıklamalarda bulunan HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, bekçilik sistemini koruculuğun modernize edilmiş hali olarak nitelendirdi.

“Cumhurbaşkanı Hükümet Sistemi uydurma bir sistemdir. Uydurma olduğu için de zorbalıkla ayakta duruyor; şiddetle, zulme, şiddetle ayakta duruyor. Elindeki şiddet mekanizmaları yetmemiş şimdi koruculuğu modernize ediyor, kentlere taşıyor, bekçiliği getiriyor. Bekçilerin beline silah takacak mahallelerde terör estirecekler.”

Bekçilik sistemiyle, Kürt illerinde yapılanların şimdi batıda da yapılacağını belirten Temelli, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Çünkü Cumhurbaşkanı Hükümet Sistemi zorba sistemidir. Bu zorba sistemi, sözde kolluk gücü özde paramiliter güçlerle ayakta tutmaya çalışacak. O yüzden bu sistem yıkılmalıdır. O yüzden yerel demokrasi ile güçlendirilmiş parlamenter sisteme bir an önce geçilmelidir. Eğer bunu başaramazsak bu zorbalık her yeri kaplamaya devam edecek. O yüzden yeni bir iktidara ihtiyaç var, HDP iktidarına ihtiyaç var.”

‘Kaynakları felaketleri büyütecek şekilde kullanmışlar’

Elazığ depremi sonrası yaşanan ‘deprem vergileri’ tartışmalarına da değinen Temelli, “99 Kocaeli depreminden sonra ilave vergiler alındı” dedi ve şunları ekledi:

“Bu vergiler için dendi ki buradan bir kaynak yaratacağız, deprem bölgelerinde yapacağımız yatırımlarla büyük felaketlerin önüne geçeceğiz. Ama tam tersine o büyük felaketlere hazırlanmak yerine o büyük felaketleri büyütecek şekilde bu kaynakları kullanmışlar. Sırf müteahhitleri zengin olsun diye.
Şimdi çıkıyor millete ahkam kesiyor, “Kaynağı nerede kullanmak gerekiyorsa orada kullandık” diyor. İşte Elazığ bunu gösterdi. Yarın İstanbul da bunu gösterecek. Van da bunu göstermiştir.”

‘İsrail’in ördüğü duvarların çimentosunu Türkiye yolluyor’

Temelli, iktidarın Filistin’i destekler açıklamalarına dair de konuştu.

Bu söylemlerin tamamen ‘göz boyama’ olduğunu belirten Temelli, İsrail’in ördüğü duvarların çimentosunu Türkiye’nin yolladığını ifade etti.

“İsrail devleti Filistinlileri gettolara mahkum ediyor, duvarların içinde yaşamaya mahkum ediyor. Büyük büyük duvarlar örüyor. Hani bizim sınıra örülen duvarlar var ya ondan da yüksek duvarlar örüyorlar. Filistin halkı o duvarların arkasında aç, yoksul, İsrail devletinin şiddetine maruz kalıyor. O betonlar nasıl örülüyor derseniz Türkiye’de giden çimento ile örülüyor.
AKP iktidarı döneminde İsrail ile ticaret hacmi 10 kat artmış. Çimento satıyoruz, para kazanıyoruz diyorlar. İşte o çimento ile o duvarlar örülüyor. Madem sen İsrail devletini kınıyorsun o zaman İsrail ile tüm anlaşmaları askıya al. Tamamıyla göz boyama. Geçmişte Mavi Marmara’da olduğu gibi bugün de aynı göz boyamayı devam ettiriyorlar.”



Önceki Haber
Tanrıkulu sordu: Sur'daki 49 tescilli yapı nerede?
Sonraki Haber
Kılıçdaroğlu'nun 'Elazığ afet bölgesi ilan edilsin' önerisine Soylu'dan yanıt