Ana SayfaGüncelTHY “önlem alıyoruz” diyor ama İtalya biletlerini iptal etmiyor

THY “önlem alıyoruz” diyor ama İtalya biletlerini iptal etmiyor

HABER MERKEZİ – Corona virüsü nedeniyle THY, Nahçıvan seferlerinin durdurulduğunu, Seul uçuşlarının azaltıldığını açıkladı. Ancak bir çelişki de var. THY’nin salgının etkili olduğu İtalya’ya daha önce alınan biletleri virüs nedeniyle iptal etmek isteyen yolculara olumsuz yanıt vermesi tepki çekiyor.

Covid-19 olarak adlandırılan yeni tür Corona virüsünün Çin dışında da hızla yayılmasıyla Türk Hava Yolları (THY) bir dizi önlem aldığını duyurdu.

Bu önlemleri açıklayan THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, Nahçıvan seferlerinin durdurulduğunu, Güney Kore’nin başkenti Seul uçuşlarının azaltıldığını söyledi.

THY daha önce Çin ve İran’a olan uçuşlarını da durdurmuştu.

250’den fazla uçağın dezenfekte edildiğini de açıklayan Aycı, bilet iadeleriyle ilgili ise “Mayıs ayına kadar ücret ödemeden bilet iadesi yapılabilir” dedi.

Ancak bu açıklamaya karşın THY’nin salgının etkili olduğu İtalya’ya daha önce alınan biletleri virüs nedeniyle iptal etmek isteyen yolculara olumsuz yanıt vermesi tepki çekiyor.

Duvar’dan Aynur Tekin’in haberine göre THY, İtalya uçuşları devam ettiği sürece biletlerde iptal veya değişim yapmıyor.

Pegasus Havayolları bugün yaptığı bir açıklamayla Irak ve İtalya uçuşları için kesintisiz iptal ve değişim hakkı tanındığını duyurdu. Ancak THY bu yönde yapılan başvuruları geri çeviriyor.

Tekin’in konuştuğu bilet mağdurları, THY’nin biletleri iptal etmemekte inat ettiğini anlattı.

29 Şubat’ta eşi ve 9 aylık bebeği ile Roma’ya gitmeyi planlayan Sinem Ergül, “Karantina altına alınmış bir bölgeye nasıl gideyim?” diye soruyor.

İtalya’da, Corona virüsü sebebiyle 10’un üzerine insan hayatını kaybetti. Ülkenin kuzeyinde 50 binden fazla kişi karantina altına alındı.


Corona virüsü: Dünya genelinde can kaybı 2 bin 800’ü aştı

Corona virüsü: Doğubayazıt’ta 18 kişi karantina altında


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Corona virüsü: Doğubayazıt'ta 18 kişi karantinaya alındı
Sonraki Haber
KESK: Kadınların yüzde 92'si işyerinde mobbinge veya tacize maruz kalıyor