Ana SayfaÖzelTTB’den Sağlık Bakanlığı’na önemli Corona virüsü çağrısı

TTB’den Sağlık Bakanlığı’na önemli Corona virüsü çağrısı

HABER MERKEZİ – İran’da Corona virüsü nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 12’ye yükselirken, vaka sayısı 50’ye yaklaştı. Türkiye önlem olarak İran’la sınır kapılarını kapattı ancak uzmanlar salgın riskine karşı tek tedbirin bu olmayacağına işaret ederek, uyarılarda bulunuyor. Sağlık Bakanlığı’na çağrı yapan TTB, Türkiye’deki sağlık kuruluşlarında koruyucu ekipman temininde sorunlar yaşandığına dikkat çekerken; halkı hızlı, doğru ve tam olarak bilgilendirmenin, spekülatif bilgilerin yayılmasının önüne geçeceğini belirtti.

Çin’de başlayan ve dünyaya yayılan Corona virüsü nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısı artıyor.

Türkiye’nin sınır komşusu İran da virüsten etkilenen ülkelerden. Şu ana dek Corona virüsü nedeniyle İran’da hayatını kaybedenlerin sayısı 12. Hastalığın bulaştığı tespit edilenlerin sayısı ise 50’ye yaklaştı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, tedbir amaçlı olarak İran sınır kapılarının tamamı geçici olarak kapatma kararı aldıklarını dün açıklamıştı.

Van’da yüksek ateş şikayeti ile başvuran ve virüs hastalığı şüphesi ile karantina altına alınanlar olsa da Bakan Koca, tedavi altındaki beş kişide virüse rastlanmadığını bildirmişti.

Koca, ekiplerin teyakkuz halinde olduğunu kaydetmişti.

Yetkililer önlemler aldığını duyursa da Türk Tabipleri Birliği (TTB) Sağlık Bakanlığı’na önemli bir çağrıda bulundu.

Fotoğraf: AFP

Van’da virüs hastalığı şüphesi ile karantina altına alınan yurttaşların test sonuçlarının negatif çıktığını, virüse ait bir bulguya rastlanmadığının sevindirici olduğunu belirten TTB, başta Sağlık Bakanlığı olmak üzere yetkili kurumların “halkı hızlı, doğru ve tam olarak bilgilendirmesinin paniğe neden olabilecek spekülatif haberlerin ve yanlış bilgilerin yayılmasının önüne geçmek açısından kritik önemde olduğunu” vurguladı.

Kişisel korunma önlemleri hakkında toplumun yaygın biçimde bilgilendirilmesi amacıyla Sağlık Bakanlığı’nın yerel yönetimlerle işbirliği yapmasının önemine dikkat çeken TTB, “Alandan edindiğimiz bilgiler sağlık kuruluşlarında koruyucu ekipman temininde sorunlar yaşandığını göstermektedir” diyerek uyarılarını sıraladı:

  • Hekimler ve sağlık çalışanları enfekte olabilecek kişilerle temas açısından en yüksek risk grubunda olduklarından İran ile komşu illerden başlamak üzere sağlık kuruluşlarında koruyucu tıbbi malzeme ve ekipmanların stokları bir an önce yeterli hale getirilmelidir.
  • Hastalığın tanısı acil olduğundan etken virüsün tanısına yönelik serolojik testlerin Hıfzısıhha Merkezi dışında üniversite hastanelerinin laboratuarlarında da çalışılabilmesine dönük düzenlemeler yapılmalıdır.

TTB bünyesinde sürecin izlenmesi ve kamuoyunun bilgilendirilmesi amacıyla konunun uzmanlarından bir heyet oluşturulduğu belirtilirken, gereksinim durumunda yardıma hazır olunduğu kaydedildi.


Corona virüsü hızla yayılmaya ve can almaya devam ediyor

Corona virüsü ile ilgili en çok sorulan sorular ve yanıtları

İstanbul Eczacı Odası’ndan ‘Corona virüsü’ broşürü

Yeni Corona virüsü: Nasıl ortaya çıktı, belirtileri neler, nasıl korunulur?


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
İran’a tren seferleri de durduruldu
Sonraki Haber
Büyükçekmece sahilinde kadın cesedi bulundu