Ana SayfaGüncelTurgut Öker’e gözaltı ve yurt dışı yasağı

Turgut Öker’e gözaltı ve yurt dışı yasağı

HABER MERKEZİ – Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu Onursal Başkanı Turgut Öker, “Cumhurbaşkanına hakaret” iddiasıyla gözaltına alındı. Öker ifadesinin ardından yurt dışı yasağı ile serbest bırakıldı.

Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu’nun Onursal Başkanı ve eski HDP Milletvekili Turgut Öker, Avusturya’nın başkenti Viyana’ya gitmek üzere İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’nda gözaltına alındı.

Mezopotamya Ajansı, Öker’in, sosyal medya hesabı üzerinden AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği iddiasıyla hakkında başlatılan soruşturma kapsamında ifade verdiğini duyurdu.

Turgut Öker’in yurt dışı yasağı ile serbest bırakıldığı öğrenildi.

Turgut Öker hakkında

1961 yılında Sivas’ın Yıldızeli ilçesine bağlı İslim Köyü’nde doğdu.

1973 yılında Almanya’nın Hamburg kentinde işçi olarak çalışan ailesinin yanına gitti.

1980’de tekrar Almanya’ya döndü.

Lüneburg’da yabancılara yönelik çalışmaları sonrasında Lüneburg Fachhochschule’de sosyal danışmanlık eğitimini tamamladı ve 8 yıl Hamburg’ta sosyal danışman olarak çalıştı.

1992-1993 yılında Hamburg Alevi Kültür Merkezi Başkanlığı, 1993’den 1996’ya kadar Avrupa Alevi Birlikleri Federasyonu (AABF) Genel Sekreterliği yaptı.

Öker 2016’da Maraş Katliamı’nın yıldönümünde Erdoğan’a “Yezid” ve “Senin elin kanlı” dediği için hakkında dava açılmış ve Nisan 2017’de 11 ay 20 gün ceza almıştı.

25’inci Dönem HDP İstanbul Milletvekili de olan Öker hakkında, Türkiye’de halihazırda açılmış iki dava ile altı soruşturma var.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
HDP kongresinde ses sisteminde çalışan 11 kişi gözaltına alındı
Sonraki Haber
Umutlu, kararlı, inatçı... Fotoğraflarla HDP kongresi