Ana SayfaToplumsal CinsiyetTürkiye Kadın Meclisleri Buluşması: Şiddete tahammülümüz kalmadı

Türkiye Kadın Meclisleri Buluşması: Şiddete tahammülümüz kalmadı

HABER MERKEZİ – Kadın Meclisleri’nin “Asla yalnız yürümeyeceksin” sloganıyla düzenlediği Türkiye Kadın Meclisleri Buluşması sona erdi. Burada konuşan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Genel Temsilcisi Gülsüm Kav, “Emine Bulut, Ceren Özdemir’den beri çok farklı bir hale geldik. Tahammülümüz kalmadı” dedi.

Kadın Meclisleri tarafından düzenlenen Türkiye Kadın Meclisleri Buluşması, Beşiktaş’ta bulunan Mustafa Kemal Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Türkiye’nin birçok yerinden kadınların katıldığı buluşmada ilk olarak söz alan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu (KCDP) Genel Temsilcisi Gülsüm Kav, “O kadar kararlıyız ki. Ülkenin dört bir tarafından kar ve yağmura rağmen gelen kadınları görüyorum” dedi.

“Emine Bulut, Ceren Özdemir’den beri çok farklı bir hale geldik. Tahammülümüz kalmadı. İsyanımız, sesimizi Las Tesis dansıyla dünya kadınlarıyla buluşturdu. Bizler ülkede kadınların ölüm kayıtlarının tutulmadığını açığa çıkardık ve resmileştirdik.
‘Yaşasın 8 Mart’ kitabımız da çıkıyor. Birlikteliğimiz başardı. Ya daha güçlü bir mücadele ve görevlerle kadın düşmanı erkek canavarları durduracağız, ya da kız çocuklarının babaları tarafından öldürüldüğü haberlerini almaya devam edeceğiz. Bu salondan öyle çıkalım. Şiddetin sonunu getireceğimiz günleri hızla getirelim. Sadece kadın cinayetlerini durdurmak için değil, kadın birlikteliğimizle yepyeni haklarımızı da konuşacağım günleri sağlayalım.”

‘Kadın cinayetlerini durdurma mücadelemizde 10. yıl’

Ardından konuşan KCDP İstanbul Temsilcisi Fidan Ataselim, “Büyük adımlarla önemli kurtuluşlara girebiliriz. Henüz 10 yıl olmuş kadın cinayetlerini durdurmaya çalışma mücadelemiz. Daha da sürecek” diye konuştu.

Ülkede çeşitli kesimlerin önemli adalet arayışları olduğuna dikkat çeken Ataselim, şu ifadeleri kullandı:

“Emeklilikte Yaşa Takılanların (EYT), Kanun Hakkında Kararname (KHK) ile işlerinden ihraç edilenler var. Çalıştıkları yerlerde adaletsizlik nedeniyle grev kararı alan milyonlar var. Onları yalnız bırakabilir miyiz? Toplumun tüm kesimlerinin adalet arayışının yanında olacağız. Hem kadınların hem de toplumun tüm ötekileştirilmişleri ve ezilmeye çalışanların adalet arayışında yanında olacağız. Çünkü hayat bir bütün.
İşsizliği kadın cinayeti ile ayrı düşünülmeyeceği gibi, kadın mücadelesi de işsizlik gibi toplumsal adalet arayışlarından ayrı ele alınamaz. Bizler için açık açık örgütleniyorlar diyorlar. Evet, açık açık örgütleniyoruz. Çünkü açık açık öldürülüyoruz. Bizleri sorgulayacaklarına, bu erkeklerin kim oldukları ve neler yaptıkları sorgulasınlar. Las Tesis dansında en çok korktukları ‘Asla Yalnız Yürümeyeceksin’ sloganlarımızı söylemeye demeye devam edeceğiz.”

8 Mart vurgusu

Konuşmaların ardından buluşmaya açık oturumla devam edildi.

Kadın Meclisi üyeleri Ayşen Ece Kavas, Hilal Susuz, Melek Arı, Eylem Aka divana seçilirken, katılımcı kadınlar ise yaşadıkları sorunları ve sorunların çözümüne dair önerilerini paylaştı.

Panelde söz alan kadın meclisi üyeleri 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne bir aydan az süre kaldığını anımsatırken, kadınların daha güçlü ses çıkarmak üzere 8 Mart günü etkili çalışmalarla hazırlanması gerektiğini vurguladı.


Mezopotamya Ajansı’ndan derledik.

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Birçok il ve ilçede okullara kar tatili
Sonraki Haber
Kadınlar, babası tarafından öldürülen Şeyma Yıldız için sokağa çıktı