Ana SayfaGüncelTutuklanan kanser hastası Ayten Sarıkaya Kesler serbest bırakıldı

Tutuklanan kanser hastası Ayten Sarıkaya Kesler serbest bırakıldı

HABER MERKEZİ – “Cumhurbaşkanına hakaret” iddiasıyla tutuklanan ve kararın ardından bayılması üzerine hastaneye kaldırılan kanser hastası Ayten Sarıkaya Kesler’in avukatının itirazı üzerine serbest bırakılmasına karar verildi.

Kanser hastası olan Ayten Sarıkaya Kesler, 11 Şubat sabahı İsviçre’den İstanbul’a geldiği sırada İstanbul Havalimanı’nda gözaltına alınarak karakola götürülmüştü.

Sarıkaya Kesler çıkarıldığı mahkemece, sosyal medya paylaşımları nedeniyle “örgüt propagandası yapmak” ve “Cumhurbaşkanına hakaret” suçlamalarıyla tutuklanmıştı.

Karar sonrası adliyede bayılan ve hastaneye kaldırılan Sarıkaya Kesler’in kanser hastalığının bütün vücuduna yayıldığı ve kemoterapi tedavisinin devam ettiği belirtilmişti.

Tutukluluğuna itiraz kabul edildi

Avukatı Gülizar Tuncer tarafından, 53 yaşındaki Sarıkaya Kesler’in tutukluğuna yapılan itiraz kabul edildi.

Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği, Sarıkaya Kesler’in sağlık raporlarını da göz önünde bulundurarak, tahliyesine hükmetti.

Tuncer, müvekkilinin hastalığının ağır olduğunu, hem İsviçre’deki hem de Türkiye’deki sağlık raporlarını mahkemeye sunduklarını belirtti.

Avukat Tuncer, Sarıkaya Kesler’in fiziki ve ruhsal olarak çöküntü içinde olduğunu, bu sabah itibari ile taburcu edildiğini ancak evde doktor gözetiminde kalacağını ifade etti.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Hasankeyf ile Dicle Vadisi’ni bağlayan tek yol da artık su altında
Sonraki Haber
HDP MYK kongre öncesi son kez toplandı