Ana SayfaMedyaTutuklu gazetecilere kitap gönderildi

Tutuklu gazetecilere kitap gönderildi

HABER MERKEZİ – TGS Kadın ve LGBTİ+ Komisyonu Bakırköy Kadın Cezaevi önünde bir araya gelerek tutuklu gazetecilere kitap gönderdi.

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Kadın ve LGBTİ+ Komisyonu, İstanbul Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi önünde bir araya gelerek, tutuklu gazetecilerle dayanışmak amacıyla açıklama yaptı.

“Özgür basın, özgür toplum” ve “Gazetecilik suç değil” dövizlerinin taşındığı açıklamada, gazeteciliğin suç olmadığı vurgulandı.

Burada açıklama yapan TGS Şube Başkanı Banu Tuna, amaçlarının tutuklu gazetecilerle dayanışmak olduğunu belirterek,  Türkiye’de 85 gazetecinin cezaevinde olduğunu söyledi.

“Bakırköy, Silivri, Şakran, Sincan, Tarsus, Metris, Kandıra, Elbistan, Antep, Kütahya, Balıkesir cezaevlerinde, ülkenin dört bir yanında, mesleklerini yaptıkları için özgürlükleri elinden alınmış 85 gazeteci var. Örgüt üyesi oldukları, anayasal düzeni zorla değiştirmeye teşebbüs ettikleri, Cumhurbaşkanına hakaret ettikleri, halkı isyana teşvik ettikleri iddia ediliyor.”

Açıklamada Tuna, Mezopotamya Haber Ajansı (MA) muhabiri Sadiye Eser’in de 3 Aralık 2019’da yaptığı haberler gerekçe gösterilerek tutuklandığını hatırlattı ve ekledi:

“Sadiye’yi kadın veya işçi eylemlerinde, nerede hak ihlali ile ilgili bir haber varsa orada görmeniz mümkündü. Takip ettiği bu eylem ve açıklamalar, hakkında hazırlanan iddianamede suç olarak gösterildi. Dinlediği Kürtçe müzikler dosyasına eklendi. Sadiye sosyal medyada paylaştığı son mesajlarında hep ‘Gazetecilik suç değildir’ diyordu.”

Tuna, tutuklu meslektaşlarıyla dayanışma amacıyla kitap kampanyası başlattıklarını belirterek, “Toplanan kitapları İstanbul, Ankara ve İzmir’de tutuklu bulunan meslektaşlarımıza ileteceğiz. Özgürlüklerine yeniden kavuşacakları güne kadar onları yalnız bırakmayacağız” dedi.

Açıklamanın ardından TGS Kadın ve LGBTİ+ Komisyonu, tutuklu kadın gazetecilere kitap gönderdi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
İşsizlik yükseliyor, istihdam düşüyor
Sonraki Haber
'İtirafçılarla hukuk cinayeti işleniyor': Selçuk Mızraklı'ya yine tahliye yok