Ana SayfaCezaevleriTutuklular darp edildi iddiası: ‘Kiminin ayağı, kiminin kaburgası kırıldı’

Tutuklular darp edildi iddiası: ‘Kiminin ayağı, kiminin kaburgası kırıldı’

HABER MERKEZİ – Bandırma Cezaevi’nden Afyon Cezaevi’ne sevk edilen tutukluların darp ediliği bildirildi. Ailesiyle görüşen tutuklu Engin Okuducu, “Kiminin ayağı, kaburgası ve kolu kırıldı. Her birimizi ayrı ayrı hücrelere koydular. Tedavimiz yapılmıyor” dedi. Cezaevi yetkilileri ise, “Darp yok” açıklamasında bulundu.

Bandırma 1 Nolu T Tipi Kapalı Cezaevi’nde kalan 16 tutuklu, 12 Şubat’ta Afyon 1 Nolu T Tipi Kapalı Cezaevi’ne sevk edildi.

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre, sevk sırasında tutuklular yol boyunca kötü muameleye maruz bırakıldı, cezaevinde de hücreye konuldu.

Sevk edilen tutuklular arasında yer alan Engin Okuducu, ailesiyle yaptığı haftalık telefon görüşmesinde işkenceden kaynaklı vücutlarında kırıklar oluştuğunu söyledi.

Çocuklarının hayatından endişe duyan aile, İnsan Hakları Derneği (İHD) Adana Şubesi’ne başvurdu.

“Tedavimiz yapılmıyor”

Amca Sabahattin Okuducu telefon görüşmesinde yeğeninin kendilerine, “Çarşamba günü Afyon Cezaevi’ne sürgü edildik. Sürgün sırasında ve getirildiğimiz cezaevinde darp edildik. Darp nedeniyle vücudumuzda kırıklar oluştu. Kiminin ayağı, kaburgası ve kolu kırıldı. Her birimizi ayrı ayrı hücrelere koydular. Tedavimiz yapılmıyor. Bu konuda gerekli mercilere başvurmanızı istiyoruz” dediğini aktardı.

Okuducu, cezaevini aradıklarını ve bir yetkilinin kendilerine, “Evet, Engin Okuducu burada. Tekli koğuşlarda kalıyor. Herhangi bir darp olayı yoktur. Bu konuya dair istediğiniz yere başvurabilirsiniz” dediğini söyledi.

İHD’ye başvuru yaptıklarını ve tutukluların hayatlarından endişe duyduklarını belirten amca Okuducu, “Tutsakların sağlığından ve can güvenliğinden devlet sorumludur” dedi.


İHD: Antalya Cezaevi’ndeki üç hasta tutuklunun hayati tehlikesi var


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
İstanbul’un üç ilçesinde 24 saatlik su kesintisi
Sonraki Haber
“Killing Eve”in 3'üncü sezon yayın tarihi belli oldu