Ana SayfaGüncelÜç ilde gözaltına alınanlardan 37’si serbest bırakıldı

Üç ilde gözaltına alınanlardan 37’si serbest bırakıldı

HABER MERKEZİ – Adana, Van ve Urfa’da gözaltına alınan kişilerden 37’si serbest bırakıldı.

23 Şubat’ta yapılacak olan HDP 4. Büyük Olağan Kongresi öncesi günlerdir birçok ilde ev baskınları düzenleniyor.

Diyarbakır, Ankara, Dersim, Mardin, Van, Mersin, Kocaeli, Muş, Ağrı ve İstanbul başta olmak üzere birkaç gündür pek çok ilde HDP’lilere yönelik gözaltı operasyonlarında, yaklaşık 100 kişi gözaltına alınmıştı.

Van’da 13 ve 14 Şubat’ta ev baskınlarında gözaltına alınan toplam 65 kişinden 14’ü dün akşam saatlerinde emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.

Diğer 51 kişinin ise emniyetteki işlemleri devam ediyor.

Van

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında 15 Şubat’ta yapılan ev baskınlarında gözaltına alınan 11 kişi, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek gözaltına alınan 11 kişi, savcılık ifadelerinin ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakılma talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi.

Hakimlik, 11 kişiyi adli kontrol şartıyla serbest bıraktı.

Urfa

Urfa merkez ile Viranşehir, Siverek, Hilvan ilçelerinde önceki gün jandarma ve polisin yaptığı ev baskınlarında “Cumhurbaşkanına Hakaret” ve “sosyal medya paylaşımları” gerekçesi ile gözaltına alınan kişilerden 12’si adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Gözaltına alınan gazeteci Yunus Duman serbest
Sonraki Haber
Van'da 4.7 büyüklüğünde deprem