Ana SayfaÇalışma YaşamıUmut-Sen sözcüsü Betül Celep’e Türk Metal Sendikası’ndan dava

Umut-Sen sözcüsü Betül Celep’e Türk Metal Sendikası’ndan dava

HABER MERKEZİ – Umut-Sen Sözcüsü Betül Celep hakkında, Türk Metal Sendikası tarafından yapılan şikayet sonucunda “suçu ve suçluyu övme” suçlamasıyla dava açıldı. Celep yarın ilk kez hakim karşısına çıkacak.

Umut-Sen Sözcüsü Şaziye Betül Celep hakkında “suçu ve suçluyu övme” suçlamasıyla hazırlanan iddianame kabul edildi.

Dava ise Türk Metal Sendikası tarafından yapılan şikayet üzerine açıldı.

Celep’in yargılanacağı davanın ilk duruşması yarın Kartal’da bulunan İstanbul 49. Asliye Ceza Mahkemesi’nde yapılacak. Duruşma saat 10.15’te başlayacak.

Umut-Sen’den yapılan açıklamada, Türk Metal tarafından yapılan şikayetin nedenine ilişkin şu bilgiler paylaşıldı:

“Bir işçinin haksız yere işten atılmasına neden olmuş ya da göz yummuş bir Türk Metal şube yöneticisinden yıllar sonra kendi usulünce hesap soran işçinin haberini sosyal medya hesaplarımızdan paylaşmamız onları rahatsız etmiştir.
“Yakup Yıldız isimli gangester sendikacıya dersini veren işçiye ‘ellerin dert görmesin’ paylaşımımız, Kocaeli yerel basından birçok gazeteye haber yaptırılarak olay şişirilmek ve ‘aşırı sol, marjinal grup’ gibi söylemlerle faaliyetimiz Umut-Sen karalanmak istenmiştir.
“Ancak buna rağmen geri adım atmayan, işçinin onuru, ekmeği için kendi adaletini aramasını reddetmeyen tutumumuz kendilerini epey bir öfkelendirmiş olmalı ki paylaşımı yapan kişi hakkında şikâyet başvurusunda bulunmuşlar.”

Açıklamada Celep’in savcılık ifadesine de yer verilerek, yapılan paylaşımın ifade özgürlüğü kapsamında olduğu vurgulandı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Corona virüsü: Çin'de ölenlerin sayısı 425'e yükseldi, 3 bin yeni vaka var
Sonraki Haber
Muğla'da Asiye Erdem kaldığı apartta ölü bulundu