Ana SayfaEkonomiÜnal Aysal’ın doğalgaz santrali iflas etti

Ünal Aysal’ın doğalgaz santrali iflas etti

HABER MERKEZİ – Galatasaray Kulübü’nün eski başkanlarından Ünal Aysal’ın sahibi olduğu Yeni Elektrik Üretim Anonim Şirketi iflas etti.

Galatasaray Kulübü’nün eski başkanlarından iş insanı Ünal Aysal ile ortağı İtalya merkezli Ansaldo Group’a ait Yeni Elektrik Üretim Anonim Şirketi hakkında mahkeme tarafından iflas kararı verildi.

Yeni Elektrik Üretim şirketi, Türkiye’nin görece en yeni ve en büyük kurulu güce sahip doğalgaz çevrim santrallerinden biriydi.

Dünya gazetesinden Mehmet Kara’nın haberine göre Yeni Elektrik Üretim, Gebze Dilovası’nda bulunan santral kuruluş sürecinde öngörülen satış cirosunu ve kârlılığı yakalayamamış ve banka borçlarını ödeyemez hale gelmişti.

Bunun üzerine şirket yönetimi, yaklaşık 6 ay kadar önce Gebze Asliye Ticaret Mahkemesi’ne konkordato başvurusunda bulunmuştu.

Mahkeme Eylül 2019’da üç aylık geçici mühlet ve ihtiyati tedbir kararı vererek, şirkete mali müşavir Hafiz Coşkun’u geçici komiser olarak atamıştı.

2019’un Aralık ayı sonunda tanınan mühlet iki aylığına uzatılmıştı.

Ancak son olarak konkordato talebini reddeden Gebze Asliye Ticaret Mahkemesi, Yeni Elektrik Üretim Anonim Şirketi’nin iflasını kararlaştırdı.

Şirket avukatlarının, mahkemenin aldığı iflas kararına itiraz edeceği belirtildi.

“Yargı süreci devam ediyor” diyen ve istinaf mahkemesine başvurmaya hazırlanan avukatlar, oradan da sonuç alınamazsa konuyu Yargıtay’a kadar götürebileceklerini söyledi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Gökçeada seferlerine lodos engeli
Sonraki Haber
Basın İlan Kurumu, BirGün'e verilen cezayı kaldırdı