Ana SayfaManşetVahit Bıçak hakkında soruşturma

Vahit Bıçak hakkında soruşturma

HABER MERKEZİ – Ankara Barosu, Ceren Damar davasında sanık avukatı Vahit Bıçak hakkında soruşturma başlattı. Bıçak, davanın dün görülen karar duruşmasında müvekkilini savunurken öldürülen Ceren Damar’ı suçlamış, beyanları tepki toplamıştı.

Akademisyen Ceren Damar Şenel’i öldüren müvekkili Hasan İsmail Hikmet’i savunurkenki beyanları tepki çeken avukat Vahit Bıçak hakkında soruşturma başlatıldı.

Bıçak, davanın dün görülen karar duruşmasında müvekkili Hikmet’i savunurken öldürülen Ceren Damar’ı suçlamıştı.

Hikmet’in olayda kastının olmadığını ve katliam yapmadığını savunan Bıçak, onun ‘çılgın bir cinayet işlemediğini’ iddia etmişti.

“17 bıçak darbesi bir şehir efsanedir. Göğüs bölgesindekiler çiziktir” diyen Bıçak, ayrıca Ceren Damar’ı 15 Temmuz darbe girişimi lehine tweet atmak iddiasıyla hedef almıştı.

Soruşturma başlatıldı

Ankara Barosu, bu beyanları dolayısıyla Bıçak hakkında soruşturma başlattı.

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Bıçak hakkında “derhal soruşturma açılması” gerektiğini söylemişti.

Feyzioğlu, “Hiçbir savunma, hiçbir iddia yani hukukçuluk, avukatlık, savcılık görevleri insanların hatırasını rencide edilerek yapılamaz” demişti.

Avukat Bıçak’ın savunmasının korumaya layık bir beyan olmadığını vurgulayan Feyzioğlu, “Bu savunma değil, bu doğrudan doğruya gencecik bir akademisyenin delilsiz, dayanaksız savunma adına itibarsızlaştırılması ve en ağır şekilde üzerine gidilmesi gerekir diye düşünüyorum” diye konuşmuştu.

Konuyla ilgili Adalet Bakanı Abdulhamit Gül de sosyal medya hesabından değerlendirmede bulunmuştu.

“Mahkemelerde savunmanın ahlaki ya da hukuki bir sınırı olmalı mıdır?” sorusunun uzun süre hukuk dünyasını meşgul ettiğini belirten Gül, şunları kaydetmişti:

“Nihayet modern hukuk, savunmanın etik ve yasal sınırlarını belirleyen kurallar öngörmüştür. Çünkü insan onurunun dokunulmazlığı, bütün hakların üzerindedir. Bugün Ceren Damar davasında vicdanların feryadını işiten yargı, kazanmak için her yolu mübah gören anlayışa itibar etmeyerek masum bir kadının hatırasını korumuş, insan onurunun kırılmasına da izin vermemiştir.”

Bıçak ne dedi?

Çankaya Üniversitesi Hukuk Fakültesi Araştırma Görevlisi Ceren Damar Şenel’in üniversitedeki odasında öldürülmesiyle ilgili öğrencisi Hasan İsmail Hikmet’in yargılandığı davanın karar duruşması dün Ankara 33. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapıldı.

Kararını açıklayan mahkeme heyeti sanık Hikmet’e ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi.

Ancak bu karara karşın mahkemede sanık avukatlığı yapan Vahit Bıçak’ın beyanları tepki topladı.

Davanın önceki duruşmalarında da Ceren Damar’ı suçlayan savunmaları tepki çeken Bıçak, bu duruşmada da sanığın katliam ve seri cinayet işlemediğini öne sürdü ve Ceren Damar’ı suçlamaya devam etti.

Bıçak, “Cumhurbaşkanımızın 15 Temmuz sonrası emriyle başlatılan birlik çağrısına rağmen  Ceren Damar 15 Temmuz lehine tweet attı” dedi.

Ceren Damar’a vurulan darbelerin ölümcül olmadığını savunan Bıçak, “Darbeler hayati yerlerine denk gelmiyor. Biz olay yerinde yanlış müdahaleden dolayı Ceren Damar’ın hayatını kaybettiğini düşünüyoruz” diye konuştu.

Bıçak, “Ceren Damar bir kadın cinayeti davası değildir” diye devam etti.

“Beraberliklerinin bitmesinin ardından Ceren Damar, sanığı notları üzerinden tehdit etmiş ve okulda her karşılaştıklarında sanığı cinsel ilişkiye zorlamıştır” diyen Bıçak, Damar’ı bir de cinsel saldırıyla suçladı.

Bıçak’ın bu beyanlarına kadınlar, hukukçular ve gazeteciler tepki gösterdi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Eski kadroyla ve özel bir bölümle: 'Friends' geri dönüyor
Sonraki Haber
JinNews'e 9'uncu kez engel