Ana SayfaGüncelMahmud Derviş’in sorusuna cevap arayan bir film: ‘Burası Cennet Olmalı’

Mahmud Derviş’in sorusuna cevap arayan bir film: ‘Burası Cennet Olmalı’

HABER MERKEZİ – Filistinli şair Mahmud Derviş’in “Nereye uçar kuşlar, son gökten sonra?” sorusuna cevap arayan Elia Suleiman’ın “Burası Cennet Olmalı” filmi vizyona girdi. Film; ulus, kimlik ve aidiyet kavramlarına da değiniyor.

Filistinli yönetmen Elia Suleiman’ın Burası Cennet Olmalı (It Must Be Heaven) filmi, bu hafta Türkiye’de vizyona giren yedi filmden biri.

Cannes Film Festivali’nde FIPRESCI Ödülü alan Filistinli yönetmen Elia Suleiman’ın filmi, şair Mahmud Derviş’in “Nereye uçar kuşlar, son gökten sonra?” sorusunun cevabına odaklanıyor.

Yönetmen Suleiman, filminde ES adındaki karakteri kendisi canlandırıyor.

Film, Paris’ten New York’a kadar giden, ancak nereye giderse gitsin Filistin’in hep peşinden geldiğine tanık olan ES’in, kendisine yeni bir vatan arayışını anlatıyor.

Elia Suleiman, “Eğer bir önceki filmimde Filistin dünyanın bir mikrokozmosu olarak görülürse, yeni filmimin dünyayı Filistin’in bir mikrokozmosu olarak temsil etmeyi denediğini söyleyebilirim” diyor.

Ulus, kimlik ve aidiyet kavramlarına değinen filmde, Elia Suleiman’ın yanı sıra Tarik Kopti, Kareem Ghneim ve Gael Garcia Bernal gibi isimler de var.

Daha önce Türkiye’de Filmekimi‘nde izleyici ile buluşan film, 92’nci Akademi Ödülleri‘nde Filistin’in Oscar adayıydı aynı zamanda.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Mazlum’un öldürülmesi 'kanuna uygun' bulundu, polise ceza yok
Sonraki Haber
Kürtçe ninni söyleyen yarışmacı konuştu