Ana SayfaGüncelYılmaz Güney Film Festivali ertelendi, belediyeden açıklama

Yılmaz Güney Film Festivali ertelendi, belediyeden açıklama

HABER MERKEZİ – Bu yıl 26 Şubat-1 Mart tarihleri arasında 8’incisi düzenlenmesi planlanan Yılmaz Güney Film Festivali, yoğun başvurular nedeniyle 25-29 Mart tarihine ertelendi.

Daha önce 26 Şubat-1 Mart tarihleri arasında yapılması planlanan 8’inci Yılmaz Güney Film Festivali’nin tarihi ertelendi.

Batman Belediyesi tarafından düzenlenen festivale başvurular 25 Ocak’ta sona ermişti.

Ertelenmeyi yazılı açıklama ile duyuran Batman Belediyesi, gerekçe olarak yoğun başvuruları gösterdi.

“Yoğun film başvurularının yanı sıra proje geliştirme atölyesi ve desteği bölümüne de çok sayıda başvurunun gelmesi üzerine destek bölümüne başvuran projelerin geniş bir zaman dilimi içerisinde sağlıklı bir şekilde okunarak atölye için seçim yapılabilmesi amacıyla festival tarihi 25-29 Mart 2020 tarihlerine ertelendi.”

Festivalde bu yıl yarışmalı bölümler kaldırılarak, bunun yerine belgesel ve kısa filmciler için proje geliştirme ve destek bölümü oluşturuldu.

Sinema filmi üreticilerine mali destek sağlamayı amaçlayan bu özel bölümde, Belgesel Film Geliştirme ve Destek Bölümü kapsamında iki projeye 10 bin lira, Kısa Metraj Kurmaca Film Geliştirme ve Destek Bölümü kapsamında da yine iki projeye 10 bin lira destek ödülü verilecek.

Festivalin programında, uzun metrajlı film, kısa metrajlı film ve belgesel filmlerinin gösteriminin yanı sıra, yönetmen, oyuncu, senarist, eleştirmen ve sinema yazarlarının katılacağı panel ve söyleşiler ile atölye çalışmaları da yer alacak.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Kılıçdaroğlu: Gezi'yi bir aydınlanma hareketi olarak görmeliyiz
Sonraki Haber
Müberra Kuzdan'ı öldüren Gökhan Kuzdan'a ağırlaştırılmış müebbet