Ana SayfaGüncelYüksel Caddesi’nde başladı, karakolda devam etti: Biri çocuk üç kişiye darp

Yüksel Caddesi’nde başladı, karakolda devam etti: Biri çocuk üç kişiye darp

HABER MERKEZİ – Ankara Yüksel Caddesi’nde “işimi istiyorum” eylemine katıldıkları gerekçesiyle gözaltına alınan biri çocuk üç kişi polislerce sokakta darp edilerek gözaltına alındı. Karakolda da darp edilen üç kişi, üç kez üst aramasından geçirildi.

Ankara Yüksel Caddesi’ndeki İnsan Hakları Anıtı önünde Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnameler ile (KHK) işlerine son verilen Nazan Bozkurt’un gerçekleştirdiği eyleme polis tarafından müdahale edildi.

“İşimi istiyorum” sloganıyla gerçekleştirilen basın açıklamasını dinlemek üzere orada bulunan biri 18 yaşından küçük üç kişi darp edilerek gözaltına alındı.

Gözaltına alınanlardan Sercan Çakır, gözaltına alınırken ve karakolda şiddete maruz bırakıldıklarını söyledi.

bianet’ten Ayça Söylemez’e konuşan Çakır, “Açıklama sırasında darp edilerek gözaltına alındık. Sürükleyerek götürdüler, ters kelepçe taktılar. Sokakta yere yatırıp yüzümüzü yere sürttüler” dedi.

Kelepçeli muayene dayatması

Ardından Ankara Gazi Mustafa Kemal Devlet Hastanesi’ne götürüldüklerini belirten Çakır, burada da doktorun kendilerini kelepçeli muayene etmek istediğini, bunu kabul etmedikleri için 2-3 saat kadar hastanede beklediklerini anlattı:

“Sonunda doktor bizi kelepçesiz muayene etmeyi kabul etti. Muayene sonrası iki kişi Çankaya Karakoluna götürüldük, burada da kaba dayak şeklinde işkence devam etti. Yaşı küçük olan arkadaşımız çocuk şubeye götürüldü. Biz karakolda da üç kez üst araması yaptılar, bu sırada da darp edildik.”

Bu sabah da adliyeye götürüldüklerini belirten Çakır ve diğer iki kişi ifadelerinin ardından “polise mukavemet ve direnme” suçlamalarıyla sevk edildikleri sulh ceza hakimliğince serbest bırakıldı.

26 yaşındaki Sercan Çakır’a ise hakimlik tarafından ev hapsi verildi.

Çakır, yarın suç duyurusu yapacaklarını söyledi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Bergama Belediyesi'nde işten çıkarılan üç işçi kadın eylemde
Sonraki Haber
Cizre Kaymakamlığı’nda bir intihar girişimi daha