Ana SayfaToplumsal CinsiyetZehra Demir’i tehdit ederek intiharına sebep olan erkek beraat ettirildi

Zehra Demir’i tehdit ederek intiharına sebep olan erkek beraat ettirildi

HABER MERKEZİ – Antalya’da Zehra Demir’i evinin önüne gelerek tehdit eden ve kadının intihar etmesine neden olan Süleyman Taruk müebbet hapis cezası istemiyle yargılandığı davada beraat ettirildi.

Antalya’da yaşayan Süleyman Taruk kendi iddiasına göre bir süre sevgili olduğu 18 yaşındaki Zehra Demir isimli kadınla ayrıldıktan sonra kadını, biten ilişkilerini kadının ağabeyine anlatmakla tehdit etmişti.

28 Eylül 2018’de kadının evine giden Taruk, burada da Zehra’yı tehdit etmeyi sürdürmüş, kadının kardeşleriyle tartışmıştı.

Tehditlere dayanamayan kadın evin penceresinden atlayarak intihar ederek yaşamını yitirmiş, tutuklanan Taruk ise 6 gün sonra tahliye edilmişti.

Bunun üzerine yeniden mahkemeye başvuran Demir ailesinin avukatı Hadi Cin, Taruk’un, Türk Ceza Kanunu’nun (TCK) 84/4. maddesi gereği “Kişileri cebir veya tehdit kullanarak, intihara mecbur edenler kasten öldürmeden sorumlu tutulur” suçundan yargılanması gerektiğini ifade etmişti.

Hakim Gültekin Demir görevsizlik kararı vererek dosyayı Antalya Bölge Adliye Mahkemesi’nde göndermişti.

Antalya Bölge Adliye Mahkemesi 3’üncü Ceza Dairesi sanığın “Telefonu aç, yoksa sizin evin orada kıyamet kopacak” dediğini, cebir kullanarak, eve girmeye çalışması nedeniyle ölenin 4’üncü kattan atladığını anlattığı kararında TCK’nın 84-4’üncü maddesinde yer alan ‘kişileri cebir veya tehdit kullanarak, intihara mecbur edenler kasten öldürmeden sorumlu tutulur’ hükmünü dikkate alıp, davanın ağır cezada görülmesine hükmetmişti.

Sanığa beraat

Antalya 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan davanın karar duruşmasına tutuksuz sanık Süleyman Taruk katılmazken, Zehra Demir’in annesi Gülten Demir, babası Hakim Demir, taraf avukatları ile kadın derneklerinin temsilcileri katıldı.

Mahkeme başkanı, duruşma başında taraflara, Diyarbakır’da ‘uyuşturucu madde ticareti’nden tutuklanan Süleyman Taruk’un tahliye edildiğini açıkladı.

DHA’nın haberine göre savcı ise mütalaasında, sanığın beraatini istedi.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı vekili avukat Pelin Konur, mütalaaya katılmadıklarını belirterek, “Bu kadar delil varken sanığın beraat etmesi mümkün değildir. Takdir indirimi de yapılmadan cezalandırılmasını talep ediyoruz” dedi.

Zehra’nın annesi Gülten Demir, mütalaaya katılmadıklarını belirterek, sanığın en ağır şekilde cezalandırılmasını istedi.

Baba Hakim Demir de mahkeme heyetinden adil bir karar beklediklerini söyledi.

Demir Ailesi’nin avukatı Hadi Cin ise mütalaanın kabul edilemez olduğunu vurgulayarak, sanığın ‘kasten öldürme’ suçunu işlemiş olduğunu vurguladı.

Mahkeme heyeti ise suç unsurunun oluşmadığı gerekçesiyle, Süleyman Taruk’un beraatine karar verdi.

‘Kamu vicdanı bunu kabul etmez’

Zehra’nın ailesi, avukatları ve kadın dernekleri temsilcileri, duruşma sonrası adliye önünde yaptıkları açıklama ile karara tepki gösterdi.

Mütalaanın duruşmadan önce kendilerine tebliğ edilmesini beklediklerini, ancak bunun gerçekleşmediğini belirten avukat Hadi Cin, şöyle konuştu:

“Demek ki mütalaa sanığın beraati yönünde olduğu için bize gelmedi. Biz de duruşmada iddia makamının sanığın atılı suçtan beraatine yönelik mütalaasını öğrenmiş olduk. Bunu kabul etmedik. Gerekli açıklamaları yaptık.
Şu anda Zehra’ya karşı hiçbir suç işlenmediği sonucuna varıldı. Bu kabul edilebilir bir şey değil. Kamu vicdanı bunu kabul etmez. Zehra’ya karşı yaptığı tüm fiiller cezasız kalmış oldu. Sonuna kadar gidilmesi gereken ve asla vazgeçilmemesi gereken işlerden birisi bu.”

‘Vicdanları rahat mı?’

Baba Hakim Demir, kararı kabul etmediklerini ifade ederek, “Zaten baştan beri yanlış kararlar verildi. Sanık Zehra’ya karşı işlediği suçtan dolayı bir gün bile ceza almamıştır. Ben buradan hakim ve savcıya sesleniyorum; Vicdanları rahat mı? Empati yapsınlar. Ben adalet istiyorum. Zehra bir daha gelmez. Benim canım yandı, başkasının canı yanmasın” diye konuştu.




Önceki Haber
CHP'den HDP'ye tebrik, Erdoğan'a yanıt
Sonraki Haber
Ölüm orucundaki Grup Yorum üyesi Gökçek’e elektronik kelepçe takılmak isteniyor