Ana SayfaDünya2 aylık izolasyonun ardından: Wuhan’da seyahat kısıtlamaları kısmen kaldırıldı

2 aylık izolasyonun ardından: Wuhan’da seyahat kısıtlamaları kısmen kaldırıldı

HABER MERKEZİ – Corona virüsünün ilk tespit edildiği Çin’in Wuhan kentinde seyahat kısıtlamaları kısmen kaldırıldı, metro seferleri yeniden başladı. 11 milyon insanın yaşadığı kent Ocak ayından bu yana izoleydi.

Küresel salgın halini alan yeni tip Corona virüsünün çıkış noktası olan Çin’in Hubei eyaletine bağlı Wuhan kenti yaklaşık iki ay sonra izolasyonu kısmen kaldırıyor.

11 milyon nüfuslu kente seyahat kısıtlamalarının Cumartesi günü itibariyle kısmen kaldırıldığı bildirildi.

Kente gelecek trenler için biletlerin günler önce tükendiği gelen bilgiler arasında. Bu da sadece kente giriş yapılabileceği anlamına geliyor.

Euronews’in haberine göre Wuhan dışına çıkışlarla ilgili yasağın ise 8 Nisan’a kadar kaldırılmayacağı açıklandı.

Ayrıca kentteki metro seferleri normale dönerken, hafta içinde bazı alışveriş merkezleri ve bankaların yeniden açılacağı, otobüs seferlerine başlanacağı bildirildi.

En çok vakanın görüldüğü kent

Fotoğraf: Reuters

50 binden fazla insana Covid-19 teşhisi konan kentte hayatını kaybedenlerin sayısı, Çin’in diğer kentlerine göre oldukça yüksek.

Ancak son haftalarda bildirilen vaka sayısında son derece ciddi bir düşüş yaşanıyor. Son iki haftada enfekte olanların sayısının 20’nin altına düşmüş durumda.

Yetkililer yine de kent sakinlerine gereksiz seyahatten kaçınmaları ve 65 yaş üstü bireylere toplu taşıma kullanmamaları çağrısı yaptı.


Karınca, Euronews, Reuters

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Cezaevleri: "Önlem yok, dezenfektanlar fahiş fiyatlara satılıyor"
Sonraki Haber
Canlı Blog | Covid-19 salgınında can kaybı 30 bini geçti