Ana SayfaGüncel250 bin film ve müzik dijital ortama aktarılıyor

250 bin film ve müzik dijital ortama aktarılıyor

HABER MERKEZİ – 250 bin müzik ve film dijitale aktarılıyor. “Sev Kardeşim”, “Vesikalı Yarim” ve “Namuslu” gibi Türkiye sinemasının unutulmaz filmleri ile Neşet Ertaş ve Bedia Akartürk gibi önemli seslerin kaset, plak ve CD’leri dijitalleştiriliyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürlüğü, arşivindeki yaklaşık 250 bin ses ve görüntüyü dijitale aktarıyor.

Uygulama kapsamında öncelik, 70 bini aşkın Türkiye yapımına yer veriliyor.

Bu kapsamda Ertem Eğilmez’in Sev Kardeşim (1972) ve Namuslu (1985) ile Ömer Lütfi Akad’ın Vesikalı Yarim (1968) gibi Türkiye sinemasının unutulmaz filmleri ile Neşet Ertaş ve Bedia Akartürk gibi önemli seslerin kaset, plak ve CD’leri dijitalleştiriliyor.

Müzik ve sinema eserlerine ait dosyalar, bin metrekarenin üzerinde iklimlendirme ve güvenlik sistemine sahip özel bir arşiv bölümünde korunacak.

Çalışma, eserlerin yıllar içinde aşınmasının, kaybolmasının önlenmesi ve yargı sisteminin esere erişimin sağlanması amaçlanıyor.

Çalışmalar, 15 kişilik bir ekiple Genel Müdürlüğün arşivinin yanında oluşturulan özel bir bölümde, TÜRKSAT’ın da desteğiyle yürütülüyor.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Sakarya ve Diyarbakır'da iki kişi 'Corona' gözetiminde
Sonraki Haber
Üyeliği düşürülmüştü: CHP'nin RTÜK adayı yine Faruk Bildirici