Ana SayfaCezaevleri“70 yaşındaki hasta tutuklu yerlerde sürüklenerek revire götürüldü”

“70 yaşındaki hasta tutuklu yerlerde sürüklenerek revire götürüldü”

HABER MERKEZİ – Van T Tipi Cezaevi’nde bulunan 70 yaşındaki hasta tutuklu Sitî Gören’in revire yerlerde sürüklenerek götürüldüğü iddia edildi. Konuyu Meclis gündemine taşıyan HDP Milletvekili Tayip Temel, hem bu hak ihlalini hem de Gören’in sağlık durumunun akıbetini Adalet Bakanı’na sordu.

HDP Van Milletvekili Tayip Temel, Van T Tipi Kapalı Cezaevi’nde bulunan 70 yaşındaki hasta tutuklu Sitî Gören’in, yerlerde sürüklenerek revire götürüldüğünü duyurdu.

Konuyu Meclis’in gündemine de taşıyan HDP’li vekil, hakkında 3 yıl 3 ay hapis cezası verilen Gören’in sağlık sorunlarına değindi.

70 yaşındaki tutuklunun her iki kolunda da platin bulunduğunu, aynı zamanda şeker ve tansiyon hastası olduğunu belirten Temel, yakınlarının beyanlarını aktardı:

“Aynı koğuşta kaldığı arkadaşlarının yardımıyla ihtiyaçlarını karşıladığına vurgu yapmaktadırlar. Hastalığı ağırlaştığı için revire gitmekte de zorlandığını söyleyen yakınları, en son yaptıkları görüşte Sitî Gören’in yerlerde sürüklenerek revire götürüldüğünü belirtmişlerdir.
“Hapishane koşullarında bulunduğu her gün sağlık problemleri artmaktadır. Diğer hasta tutuklulara yapıldığı gibi Siti Gören’in de Covid-19 salgını nedeni ile sağlık hakkı ihlal edilerek yaşamı tehdit edilmektedir.”

Gören’in maruz kaldığı hak ihlalleriyle ilgili Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’e revire yerlerde sürüklenerek götürüldüğü iddiasını soran Temel, “Eğer doğru ise 70 yaşında, her iki kolunda da platin bulunan hasta bir tutukluyu yerlerde sürükleyen kişi ya da kişiler hakkında herhangi bir soruşturma başlatılmış mıdır?” sorusuna yanıt istedi.

Temel, Gören’in en son hangi tarihte revire ya da hastaneye götürüldüğünü, şu anki sağlık durumunun akıbetini, yüksek risk grubunda olması nedeniyle Covid-19 salgınından korunması için herhangi bir koruyucu tedbir uygulanıp uygulanmadığı sorularını da Adalet Bakanı’na yöneltti.

Gören’in tahliye edilmesi için Bakanlığın herhangi bir çalışma yürütüp yürütmediğini de soran Temel, hükümetin hasta tutukluların salgından korunmasına yönelik tedbir amaçlı herhangi bir planlamasının olup olmadığını da sordu.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Eski eşbaşkanın evine kayıt cihazı yerleştirilmiş
Sonraki Haber
Tepkiler üzerine Batman Belediyesi’nde Kürtçe yeniden aktif