Ana SayfaToplumsal Cinsiyet8 MART | Taksim abluka altında, yollar kapatıldı, metro seferleri durduruldu

8 MART | Taksim abluka altında, yollar kapatıldı, metro seferleri durduruldu

HABER MERKEZİ – 8 Mart dolayısıyla Feminist Gece Yürüyüşü’nün yapılacağı Taksim bariyerlerle çevrilerek abluka altına alındı, çevre yollar ulaşıma kapandı, metro seferleri durduruldu.

İstanbul Taksim’de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla akşam saat 19:00’da yapılması planlanan Feminist Gece Yürüyüşü’nün engellenmesi için çevre ablukaya alındı.

Taksim Meydanı ve çevresi eylem öncesi demir bariyerlerle çevrildi.

Öte yandan İstanbul Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü de 8 Mart etkinlikleri kapsamında Beyoğlu ilçesinde saat 15.00’den tedbirlerin bitimine kadar trafiğe kapatılacak yolları duyurdu.

Trafiğe kapatılacak yollar şöyle:

Taksim Meydanı (Büfeler Önü)-İstiklal Caddesine bağlanan yol, Refik Saydam Caddesi’nden Asmalı Mescit Caddesi’ne giriş-çıkış, Ensiz Sokak-İlk Belediye Caddesi kesişimi, Balo Sokak-Turnacıbaşı Caddesi kesişimi, Sadri Alışık Sokak-Atıf Yılmaz Caddesi, Yeni Çarşı Caddesi, Kumbaracı Yokuşu, Turnacıbaşı Caddesi, Meşelik Sokak ve Sadri Alışık Sokak’tan İstiklal Caddesi’ne gidiş istikameti, Yeni Çarşı Caddesi-İstiklal Caddesi kesişimi Taksim Tünel girişi İstiklal Caddesi istikameti.

Bunlara alternatif güzergahlar ise Gümüşsuyu Caddesi, Tarlabaşı Bulvarı, Refik Saydam Caddesi, Sıraselviler Caddesi olarak belirlendi.

Metro seferleri de durduruldu

Taksim’deki metro seferleri de durduruldu.

İl Emniyet Müdürlüğünden gelen dış yazıya istinaden, saat 11:00 itibariyle Taksim istasyonu ikinci bir talimata kadar yolcu giriş ve çıkışına kapatıldı. Trenler bu istasyonu pas geçecek.

Taksim- Kabataş Füniküler hattı, Şişhane durağı (İstiklal ve 6.Daire giriş ve çıkışı ) ikinci bir talimata kadar yolcu giriş ve çıkışına kapalı olacak.

Şişhane istasyonu güney tarafı ise ( Şişhane, Kasımpaşa, Refik Saydam giriş/çıkış) açık.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Sözcüsü Murat Ongun da sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, ulaşıma açılma kararının valilik tarafından belirleneceği kaydedildi.

Soylu’dan İstiklal açıklaması

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu geçtiğimiz günlerde 8 Mart’a ilişkin kendisine yöneltilen soruya “İstiklal Caddesi’nde yapamazsınız, onun dışında istediğiniz her yerde yapabilirsiniz” yanıtını vermişti.


8 MART | Türkiye’de kadın olmanın halleri ve inadı

Tarihe bir itiraz: Kürt Kadınları Teali Cemiyeti – Rojda Yıldız

Previous post
Corona virüsü: İtalya'da 14 kent karantinaya alındı
Next post
8 MART | Türkiye'de kadın olmanın halleri ve inadı