Ana SayfaDünyaABD: Türkiye’ye İdlib için mühimmat desteği vermeye hazırız

ABD: Türkiye’ye İdlib için mühimmat desteği vermeye hazırız

HABER MERKEZİ – ABD’nin Suriye Özel Temsilcisi Jeffrey, Suriye’de çatışmaların giderek şiddetlendiği İdlib bölgesinde ülkesinin Türkiye’ye mühimmat desteği vermeye istekli olduğunu söyledi.

ABD’nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey, ABD’nin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Kelly Craft’la birlikte Ankara ve Hatay’da temaslarda bulundu.

Heyete Hatay’daki temaslarının bir bölümünde BM İnsani Yardımlardan Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Mark Lowcock da eşlik etti.

Reuters’ın haberine göre Jeffrey, Hatay’da gazetecilere yaptığı açıklamada, çatışmaların giderek şiddetlendiği İdlib’de ABD’nin Türkiye’ye mühimmat vermeye istekli olduğunu söyledi.

“Başkan Donald Trump’ın da bahsettiği gibi, mühimmat sağlamaya istekliyiz” diyen Jeffrey, “Türkiye bir NATO müttefiki. Çok büyük bir askeri teçhizat satış programımız var. Türk ordusunun da büyük bölümü Amerikan teçhizatı kullanıyor. Bu teçhizatın hazır ve kullanılabilir olmasını sağlayacağız” diye konuştu.

James Jeffrey, “NATO ortağı olarak bilgi ve istihbarat paylaşımı yapıyoruz. Orada neye ihtiyaçları varsa bunlara sahip olmalarını sağlayacağız” diye ekledi.

ABD’nin Ankara Büyükelçisi David Satterfield da, Washington’un Ankara’nın hava savunma sistemleri talebini incelediğini söyledi.

Türkiye’nin İdlib’deki son durum nedeniyle ABD’den sınıra Patriot sistemleri konuşlandırmasını istediği yönünde haberler çıkmıştı.

Ankara’nın Moskova’dan Rusya yapımı S-400 hava savunma sistemi satın almasına Washington sert tepki göstermişti.

Erdoğan-Putin görüşmesine odaklanıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in 5 Mart Perşembe günü Moskova’da yapacağı görüşmeye de değinen Jeffrey, ABD’nin Türkiye hükümetiyle yakın temas halinde olduğunu belirtti.

Jeffrey, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Moskova’ya Putin’le görüşmeye gittiğinde nasıl bir diplomatik tavır takınacaklarını izleyeceğiz” ifadesini kullandı.

Diğer yandan Hatay’da bulunan ABD’nin BM temsilcisi Craft da ziyaret sırasında Suriye topraklarına ayak basarak, “Beyaz Baretliler’e bağlı cesur kadın ve erkeklerin ellerini sıkabildiğim için mutluyum” açıklamasında bulundu.


Rusya’dan ardı ardına İdlib açıklamaları

Meclis’te kapalı kapılar ardında İdlib oturumu

İstanbul Valiliği’nden ‘savaşa hayır’ eylemlerine 10 Mart’a kadar yasak

Sancar’dan çağrı: Savaşa yüksek sesle ‘hayır’ demeliyiz


Karınca, Amerika’nın Sesi, BBC Türkçe



Önceki Haber
Öcalan ve İmralı'daki diğer iki tutuklu aileleriyle görüştü
Sonraki Haber
Corona virüsü: İtalya'da bir günde 27 kişi yaşamını yitirdi