Ana SayfaGüncelABD’nin Patriot şartı: Türkiye S-400’leri iade etmeden alamaz

ABD’nin Patriot şartı: Türkiye S-400’leri iade etmeden alamaz

HABER MERKEZİ – ABD’den, S-400 hava savunma sistemlerini Rusya’ya iade etmediği sürece Türkiye’nin Patriot hava savunma sistemlerini alamayacağı açıklaması geldi.

Türkiye’nin İdlib’deki çatışmalar nedeniyle ABD yönetiminden istediği Patriot hava savunma sistemiyle ilgili ABD Savunma Bakanlığı’ndan (Pentagon) açıklama geldi.

ABD Savunma Bakan Yardımcısı Jonathan Hoffman, Türkiye’nin S-400 hava savunma sistemlerini Rusya’ya iade etmediği sürece Patriot hava savunma sistemlerini alamayacağını belirtti.

Hoffman, bugünkü basın toplantısında, “Bakanın (ABD Savunma Bakanı Mark Esper) bu konudaki duruşu, bakanlık görevine geldiği andan itibaren netti. Türkiye, S-400’ü iade etmediği sürece Patriot alamaz” dedi.

Brüksel’de konferans bağlantısıyla gazetecilerle basın toplantısı düzenleyen ABD’nin Suriye Özel Temsilcisi  James Jeffrey, ‘NATO’nun İdlib’de Türkiye’ye yardım etmek için ne yapabileceğine baktıklarını’ söyleyerek “Patriot hava savunma sistemlerinin konuşlanması dahil her şey masada” mesajını vermişti.

AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise Brüksel dönüşü gazetecilere yaptığı açıklamada, Patriot bataryası ile ilgili bir soruya, ABD’ye onlardan patriot satın alma teklifi götürdüklerini yinelemiş, “S-400 konusunda tabi onlar da epeyce yumuşadılar, ‘S-400’leri devreye almayacağınıza dair bize söz verin’ noktasına geldiler” demişti.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Tarım işçilerini taşıyan minibüs devrildi, üç işçi yaşamını yitirdi
Sonraki Haber
Corona virüsü Türkiye'de