Ana SayfaGüncelAbdullah Cömert’i öldüren polis 7 yıl sonra tutuklandı

Abdullah Cömert’i öldüren polis 7 yıl sonra tutuklandı

HABER MERKEZİ – Hatay’da Gezi direnişi sırasında Abdullah Cömert’i öldüren polis Ahmet Kuş, 7 yıl sonra tutuklandı.

Hatay’da 2013 yılında Gezi direnişi sırasında polisin attığı gaz kapsülüyle yaşamını yitiren Abdullah Cömert’in ölümüne ilişkin davada yargılanan Ahmet Kuş isimli polis, 14 Mart 2016’da ‘kastın aşılması suretiyle öldürmek’ suçundan 13 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

Yargıtay 1. Ceza Dairesi’nin bu cezayı bozmasının ardından dava yeniden görülmüş ve Kuş’a bu kez “bilinçli taksirle öldürmek”ten 6 yıl 10 ay 15 gün hapis cezası verilmişti.

Ancak hapis cezası kesinleşmeyen ve 2013’ten beri tutuksuz yargılanan Kuş hakkında tutuklama kararı verildi.

Avukat Hatice Can polisin tutuklandığını ancak kararın yetersiz olduğunu belirterek, Twitter paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

  • Yargılama olayın olduğu Antakya’da değil Balıkesir’de yapılarak adalete erişim hakkımız sınırlanmış ve ihlal edilmiştir. Yargılama yapan mahkeme olay yerinde keşif dahi yapamamıştır. Her duruşma için 1200 km yolu gidip gelmek zorunda bırakıldık.
  • Kasten işlenen bir fiil olduğu açıkken sanık kasten öldürmeden alması gereken cezayı almamıştır. #AbdullahCömert bir ara sokakta hedef gözetilerek gaz fişeği ile başının arka kısmından vurulmuştur.
  • Dosyada ceza alan kişi sadece bir tane polis memurudur. Oysa o gün gaz kullanımı konusunda emir talimat veren amirlerin dosyaya dahil edilmesi gerekirken, başka kimse yargılanmamıştır.

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Grup Yorum üyelerinin hastaneye zorunlu yatırılışına “akıl zayıflığı” gerekçesi
Sonraki Haber
MEB'den 'Corona' önlemi: Tüm sosyal etkinlikler iptal