Ana SayfaDünyaAfganistan’da saldırı: En az 27 kişi hayatını kaybetti

Afganistan’da saldırı: En az 27 kişi hayatını kaybetti

HABER MERKEZİ – Afganistan’ın başkenti Kabil’deki anma törenine düzenlenen saldırıda en az 27 kişi hayatını kaybetti, 30’yakın yaralı var.

Afganistan’ın başkenti Kabil’in Musalla bölgesinde Hazaraların eski lideri Abdul Ali Mezari’nin ölüm yıl dönümü vesilesiyle düzenlenen anma törenine saldırı düzenlendi.

Afganistan İcra Heyeti Başkanı Abdullah Abdullah, eski Cumhurbaşkanı Hamit Karzai ve çok sayıda üst düzey yetkilinin de bulunduğu program sırasında gerçekleşen bombalı ve silahlı saldırıda en az 27 kişi hayatını kaybederken, 29 kişi de yaralandı.

Saldırının ardından bölgede çatışma yaşanırken, Cumhurbaşkanı adayı Abdullah Abdullah ve diğer siyasilerin yara almadan bölgeden tahliye edildiği kaydedildi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Sıddık Sıddıki, hükümetin saldırıyı en sert ifadelerle kınadığını belirtti.

Saldırıyı henüz üstlenen olmadı.

ABD ile Taliban anlaşma imzalamıştı

ABD, Afganistan’daki çatışmalara son vermek için Taliban’la yaklaşık iki yıldır sürdürdüğü görüşmelerin ardından barış sürecini başlatması beklenen anlaşmayı 29 Şubat’ta Katar’ın başkenti Doha’da imzalamıştı.

Anlaşmaya, ABD adına ABD’nin Afganistan Özel Temsilcisi Zalmay Halilzad, Taliban adına Siyasi Ofis Başkanı Molla Abdulgani Berader imza atmıştı.

Afganistan’da 19 yıldır devam eden savaşı sona erdirecek anlaşmaya göre, ABD, 135 gün içinde Afganistan’daki askerlerinin sayısını 8 bin 600’e indirecek.

ABD ve müttefikleri, Taliban’ın anlaşmaya uyması halinde 14 ay içinde ülkedeki askerlerini tamamen çekecek.

ABD Savunma Bakanlığı’na (Pentagon) göre, 2001-2019’da askeri operasyonlar için 975 milyar doların para harcanırken, 2 bin 400 ABD askeri de hayatını kaybetti.

ABD’nin şu an Afganistan’da 13 bin ABD askeri var.


ABD-Taliban anlaşması: Gerici radikalizmin zaferi


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
İHD: Hurmüz ve Şimuni Diril nerede?
Sonraki Haber
Amed Şehir Tiyatrosu’nun Mart ayı programı açıklandı