Ana SayfaGüncelAkli dengesi yerinde olmayan kişi ile kuzeni işkenceye maruz bırakılıp, tutuklandı

Akli dengesi yerinde olmayan kişi ile kuzeni işkenceye maruz bırakılıp, tutuklandı

HABER MERKEZİ – Urfa’da gözaltına alınan akli dengesi yerinde olmayan İbrahim Halil Bozkurt ile kuzeni Ali Fidansoy gözaltında 9 gün boyunca işkenceye maruz bırakıldıktan sonra tutuklandı.


Haber: Zeynep Kuray


Urfa’da yaşayan ve akli dengesi yerinde olmayan İbrahim Halil Bozkurt, dayısının oğlu Ali Fidansoy ile birlikte 18 Mart’ta gözaltına alındı.

İbrahim Halil Bozkurt’un kardeşi Serdal Bozkurt, ağabeyi ve Ali Fidansoy‘un, Urfa Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi’nde 9 gün boyunca işkenceye maruz bırakıldığını söyledi.

Bozkurt, ağabeyi ile kuzenine işkence altında ifade imzalattırıldığını belirtti ve yaşananları şöyle anlattı:

“18 Mart gecesi ağabeyim İbrahim ‘in Urfa Merkez’deki evine polis baskını oldu. Haberi duyar duymaz oraya gittim. Arama belgesini gösteren polisler İbrahim’i sordular. Evi aradılar ve gittiler. Sabaha karşı İbrahim ve beraberindeki kuzenim Ali Fidansoy’un gözaltına alındığını öğrendik. Bir gün sonra tutuldukları Urfa TEM Şubesi’ne avukat gönderdim. Görüşme sonrası avukat, ağabeyim İbrahim’in ve dayı oğlumun emniyette işkence gördüğünü, darptan dolayı da İbrahim’in sağ gözünün kapandığını bildirdi. İşkence altında ifade imzalattırmışlar.
Dayı oğlum Ali, avukata polislerin kendisini elektrik vermekle tehdit ettiğini belirterek tutanakları imzalamak zorunda kaldığını söyledi. Şanlıurfa-Suruç arasında arabayla seyir halindeyken ağabeyim ve dayı oğlum önce sivil bir araçla takip edilmiş, sonra önleri polis tarafından kesilerek gözaltına alınmışlar. Gözaltına alırken de ağabeyimin aracını kurşunlamışlar. Yol kenarında şarampolde içinde patlayıcı olduğu iddia edilen şüpheli bir çantanın bulunduğunu öne süren polisler, bu çantanın İbrahim ve Ali’ye ait olduğunu ileri sürüyorlar. Ancak dosyada gizlilik kararı olduğu için daha fazla bilgi edinemedik.”

‘Kafama ütü bastılar’

9 günlük gözaltı sonrası 27 Mart’ta Urfa Adliyesi’ne çıkartılan İbrahim Halil Bozkurt, Şanlıurfa 4. Sulh Ceza Hâkimliği’nde işkence altında ifade verdiğini beyan etse de Fidansoy ile birlikte ‘örgüt üyesi’ olma iddiasıyla tutuklandı.

Bozkurt, ifade tutanaklarına da geçen işkenceyi, “İfademi kabul etmiyorum. İşkence altında ifade verdim, kafama ütü bastılar, tekme vurdular” diyerek anlattı.

‘Baskın sonrası bebeğini kaybetti’

Öte yandan Serdal Bozkurt, tutuklanan ağabeyinin 9 aylık hamile eşi Rabia Bozkurt’un polis baskınının neden olduğu panik ve stresten dolayı karnındaki bebeği de kaybettiğini ifade etti.

“Yengemin yüzü gözü morardığı için onu Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne ve Şanlıurfa Özel Metrolife Hastanesi’ne götürdük, iki yerde de bebeğini kaybettiğini söylediler.”

‘Akli dengesinin yerinde olmadığı hastane raporuyla belgeli’

ANF Images

Bozkurt, “Şu anda dünya mahpusları dışarıya çıkartmak için uğraşırken, Türkiye de suçsuz insanları hapsetmek için uğraşıyor” diyen Bozkurt, bunları kabul etmeyeceklerini söyledi.

Ağabeyinin akli dengesinin yerinde olmadığının hastane raporlarıyla belgeli olduğunu belirten Bozkurt, “Akli dengesi yerinde olmayan bir insana birtakım suçları yapıştırmaya çalışıyorlar, bu yetmiyormuş gibi işkence ve baskıyla bunu kabul ettirmeye çalışıyorlar” dedi.

Urfa Barosu ve İnsan Hakları Komisyonu tarafından yaşanan işkencenin raporlandığını ve konu hakkında Urfa Cumhuriyet Başsavcılığı’na da suç duyurusunda bulunduğunu dile getiren Bozkurt, bu konuyu yargıya taşıyacaklarını vurguladı.


ANF

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
İtalya'dan, "geleceğimizden" bir mektup
Sonraki Haber
Kayyum, Batman Belediyesi'nin internet sitesinden Kürtçe'yi sildi