Ana SayfaGüncelAKP Sözcüsü Çelik: TSK’nin Suriye’deki varlığı meşrudur

AKP Sözcüsü Çelik: TSK’nin Suriye’deki varlığı meşrudur

HABER MERKEZİ – AKP Sözcüsü Ömer Çelik İdlib’e ilişkin yaptığı açıklamada, “Rusya ile karşı karşıya gelme tavrımız yok, hedefimiz rejim” ifadelerini kullandı.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımı ile parti genel merkezinde yapılan Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısının ardından açıklamalarda bulundu.

Suriye’nin toprak bütünlüğünden yana olduklarını söyleyen Çelik, “Suriye Esed’in şahsi malı mıdır, Suriye Suriyelilerin midir? Suriye’nin toprak bütünlüğünden yana siyasete sahip olan bize göre Suriye Suriyelilerindir” dedi.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Suriye’deki varlığının son derece meşru olduğunu savunan Çelik, “Rusya ile karşı karşıya gelme tavrımız yok, hedefimiz rejim” ifadelerini kullandı.

“Rusya’dan beklentimiz garantör ülke olarak verdiği sözleri yerine getirmesidir. Rejiminin saldırılarını durdurmak ve rejimi Soçi mutabakatı sınırlarına çekmek Rusya’nın mükellefiyetindedir.
Eğer biz bugün İdlib’den çekilirsek sınırlarımızın içine kadar gelirler. Türkiye sınırlarını korumak için bu harekatları yapmak zorundadır. Göçü önlemek için harekatları yapmak zorundayız. Hedefimiz bize saldıran rejim unsurlarıdır.”

‘Yunanistan’ın tavrı insanlık dışı’

Yunanistan polisinin, Edirne’den Yunanistan’a gitmeye çalışan mültecilere yönelik şiddetine de değinen Çelik, şunları söyledi:

“Yunanistan’ın göçmenlere gaz bombası atması bir göçmeni öldürmesi insanlık dışı bir yaklaşımdır. Burada Türkiye’ye çağrı yapanların Yunanistan karşısında sesinin çıkmaması son derece anlamlıdır. Macron, ‘Yunanistan’ın sınırlarını korumasını destekliyoruz’ diyor. Türkiye’nin Avrupa sınırlarını koruması karşısında çıkmayan sesiniz şimdi mi çıkıyor?
En zor zamanlarda Yunanistan’ın yanında olduk. Ama şimdi Yunanistan insani bir durum karşısında Türkiye’ye karşı siyasi, askeri şantaj yapma gayreti içine giriyor. Yunanistan Türkiye’ye şantaj yapacak bir ülke değildir. Kendilerine tavsiyemiz Avrupalılara güvenmesinler. Yarın öbür gün iş biraz daha büyürse Yunanistan da umurlarında olmaz.”

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Hastasına homofobik ifadeler kullanıp, adresini paylaşan doktora dava
Sonraki Haber
İstanbul'da atölyede patlama: Bir işçi yaşamını yitirdi