Ana SayfaGüncelAkşener: Moskova’da kazanan Rusya ve Esad oldu

Akşener: Moskova’da kazanan Rusya ve Esad oldu

HABER MERKEZİ – ‘Moskova mutabakatı’na ilişkin açıklamalarda bulunan İYİ Parti lideri Akşener, “Moskova’da kazanan Rusya ve Esad oldu, geri adım atan biz olduk” yorumunda bulundu.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin Meclis grup toplantısında konuştu.

İktidarı Moskova’daki İdlib zirvesi ve ekonomi üzerinden eleştiren Akşener, gazetecilerin tutuklanmasına da tepki gösterdi.

Akeşener, 5 Mart’ta bir araya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in üzerinde uzlaşmaya vardığı ‘Moskova mutabakatı’na ilişkin “Soçi’ye uymayan Rusya ve Esad oldu, görüşme talebini yapan biz olduk. Moskova’da kazanan Rusya ve Esad oldu, geri adım atan biz olduk” değerlendirmesinde bulundu.

Gazetecilerin tutuklanmasına değinen Akşener, “Libya’daki şehitlerimiz üzerinden, FETÖ’cüleri sevindirecek operasyonlara imza atıyorlar. Libya’da şehit olan istihbaratçımızın cenazesini bahane edip, FETÖ’nün ilk hedefi olmuş gazetecileri yeniden hapse gönderiyorlar” dedi.

Akşener, “Haberi yapan gazeteciyi soruşturup, cezaevine göndermek, işin kolay yanı. Üstelik de bunu, FETÖ’nün yöntemleriyle yapmak en kolayı” diye ekledi.


İdlib krizi: Putin-Erdoğan görüşmesinden ateşkes çıktı

Erdoğan: Amacımız ateşkesti, hamdolsun Rusya’da bunu temin ettik

Akar’dan ‘Moskova mutabakatı’ açıklaması




Önceki Haber
İki metrobüs çarpıştı: 10 kişi yaralandı
Sonraki Haber
Gazeteci Kibriye Evren hakkındaki 'adli kontrol' tedbirleri kaldırıldı