Ana SayfaGüncelAmedspor için destek kampanyası: Hedef 212 bin 121 forma satışı

Amedspor için destek kampanyası: Hedef 212 bin 121 forma satışı

HABER MERKEZİ – Diyarbakır’daki iş dünyası ve sivil toplum kuruluşları, Amedspor’a maddi destek sağlamak amacıyla forma kampanyası başlattı. Kampanya ile Eylül ayı sonuna kadar 212 bin 121 forma satışı yapılması hedefleniyor.

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’nun (PFDK) müsabakalara seyircisiz çıkma ve para cezaları verdiği Amedspor için forma kampanyası başlatıldı.

Diyarbakır Sanayici ve İş İnsanları Derneği (DİSİAD) ile Güneydoğu Tekstil Sanayi ve İş İnsanları Derneği’nin (GÜNTİAD) öncülüğünde, çok sayıda sivil toplum kuruluşunun desteğiyle başlatılan kampanya ile Eylül ayı sonuna kadar 212 bin 121 forma satışı yapılması hedefleniyor.

Kampanya Amedspor Şehmus Özer Tesisleri’nde yapılan basın açıklaması ile kamuoyuna duyuruldu.

“Birlikte Başaracağız” yazılı pankartının önünde yapılan açıklamada konuşan Amedspor Kulüp Başkanı Metin Kılavuz, Amedspor’un kentte bulunan tüm sivil toplum örgütlerini bir araya getirerek tarihi bir güne öncülük ettiğini belirtti.

‘Birleştirici ruh’

Diyarbakır Baro Başkanı Cihan Aydın da yalnızlaştırmaya ve ötekileştirmeye çalışılan, haksız hukuksuz muameleye maruz kalan Amedspor ile dayanışmak için açıklamaya katıldıklarını ve takıma destek olmak amacıyla hukuksal mücadele yürüteceklerini söyledi.

DİSİAD Başkanı Burç Baysal ise bugün kent adına “birleştiricilik ruhunun” oluşmasına yönelik önemli bir tablonun içerisinde olduklarını ifade etti.

Amedspor’un maruz kaldığı haksızlıklarla ilgili kent bileşenleriyle beraber net bir duruşa sahip olduklarını söyleyen Baysal, forma kampanyasına destek çağrısında bulundu.

‘Amedspor barışı ve dayanışmayı ifade ediyor’

Diyarbakır Ticaret Sanayi Odası (DTSO) Kadın Meclis Sözcüsü Sevim Vural da “Amedspor, futboldan öte çok şey ifade ediyor. Dostluğu, barışı ve dayanışmayı ifade ediyor. Bu dayanışmaya destek vermekten dolayı kadın meclisi olarak onur duyuyoruz. Yapılacak forma satışlarında elimizden gelen her türlü desteği vereceğiz” dedi.

Konuşmaların ardından Amedspor yönetici ve futbolcuları ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri toplu fotoğraf çektirdi.

Kampanyaya destek veren kurumlar

Diyarbakır Barosu, DTSO, DİSİAD, Diyarbakır Ticaret Borsası, TMMOB İl Koordinasyon Kurulu, GÜNTİAD, DOGÜNKAD, Mali Müşavirler Odası, Diyarbakır Tabip Odası, DTSO Kadın Meclisi, Genç Girişimciler Kurulu, Kadın Girişimciler Kurulu, İHD, TİHV, Amed Dernekler Platformu, Silvanlılar Derneği, Mazıdağlılar Derneği, Bingöllüler Derneği, Kulplular Derneği, Hazrolular Derneği, Erganililer Derneği, Omeryanlılar Derneği, Liceliler Derneği, Şeyh Said Derneği, ASKF, TUFAD, DİSK bileşenleri, KESK bileşenleri, DİRENİŞ-ULTRA AMED-BARİKAT taraftar dernekleri.


Mezopotamya Ajansı’ndan derledik.

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Corona virüsü: Emniyetten yanıltıcı paylaşımlarla ilgili işlem
Sonraki Haber
40 barodan ortak açıklama: Gazetecilik suç değildir