Ana SayfaGüncelAnkara’da Sputnik çalışanlarının evlerine saldırı

Ankara’da Sputnik çalışanlarının evlerine saldırı

HABER MERKEZİ – Sputnik Haber Ajansı Türkiye servisinde çalışan üç gazetecinin evlerine, kimliği belirlenemeyen bir grup tarafından saldırı girişimi oldu.

Ankara’da dün (29 Şubat) gece saat 22:30 sıralarında, Sputnik’in Türkiye servisinde çalışan üç gazetecinin evlerine, 15-20 kişilik gruplar tarafından saldırı girişimi gerçekleştirildi.

Sputnik’in aktardığına göre ‘Şehitler ölmez vatan bölünmez’ sloganları atan saldırganlar, gazetecileri tehdit edip, hakarete maruz bıraktı.

Saldırganların, gazetecilerin isim ve soy isimlerini söyleyerek, ‘şehitlere karşı propaganda yaptın mı?’ diye sorduğu belirtildi.

Grup, gazetecilerin kapısında bir süre bekledikten sonra bölgeden ayrıldı.

Gazetecilerin emniyete giderek saldırganlardan şikayetçi olması üzerine olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Çankaya İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, saldırı girişiminde bulunan kişilerin kimliklerinin tespit edilmesi için güvenlik kamerası görüntülerini incelemeye aldı.

‘Ev adresleri nasıl bulundu’

Sputnik ve Russia Today Genel Yayın Yönetmeni Margarita Simonyan ise saldırıyla ilgili Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda şunları ifade etti:

“Ankara’daki üç çalışanımızın evlerini (!) şu an kimlikleri bilinmeyen tipler basmış, tehditler savurmuş, Ruslara çalıştıklarından dolayı kendilerine vatan hainleri demişler. Polis neler yapacak, bakacağız. Ayrıca, bu tiplerin, çok göz önünde olmayan bu çalışanlarımızın ev adreslerini nasıl olup da ellerine geçirdiklerini de sormak isterim.”



Önceki Haber
Yunanistan: Sınırı geçen 66 mülteciyi gözaltına aldık
Sonraki Haber
Yargıtay erkeğin iddiasına itibar etmedi, "'haksız tahrik' indirimi verilemez" dedi