Ana SayfaGüncelArzu Çerkezoğlu beraat etti

Arzu Çerkezoğlu beraat etti

HABER MERKEZİ – Hakkında 3 yıla kadar hapis cezası istenen DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu yargılandığı davadan beraat etti.

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu hakkında “Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme suçunu oluşturmak”tan 3 yıla kadar hapisle cezalandırılması istemiyle açılan davanın karar duruşması Sapanca Asliye Ceza Mahkemesi’nde yapıldı.

Sapanca Asliye Ceza Mahkemesi’nde yapılan duruşmada konuşan Çerkezoğlu demokratik ülkelerde fikirlerin mahkemede tartışılmayacağını söyledi.

Mahkemelerin ifade özgürlüğünü güvence altına alması gerektiğini söyleyen Çerkezoğlu, “Sistemin değişmesi gerektiğini söyledim. Ülkemiz demokrasiden uzaklaşırken. Siyasi iktidarlar her zaman eleştirilere açık olmalıdır” ifadelerini kullandı.

Mahkeme, avukatların da savunmasını dinledikten sonra Çerkezoğlu’na her iki suçlamadan da beraat kararı verdi.

Mahkeme sonrası açıklama yapan Çerkezoğlu, şunları söyledi:

“Bu ülkede işçi sınıfına emekçilere kölece yaşam koşulları yaratmaya çalışanlara karşı her zaman doğru bildiklerimizi söyleyeceğiz. Hiç kimse bizden, DİSK’lilerden haksızlıklar karşısında sessiz kalmamızı, milyonlarca işçiyi açlık sınırının altında bir asgari ücrete mahkum edenlere karşı sesimizi çıkarmamamızı, beklemesin. Verilen beraat kararı bizim için önemlidir. İleriki süreçte de üzerimize düşen tarihsel görevi yerine getireceğiz.”

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
IndieWire’a göre 21. yüzyılın en iyi 30 animasyon filmi
Sonraki Haber
Dargeçit JİTEM Davası: Tanık savcı duruşmaya katılmadı