Ana SayfaGüncelBakan Koca: İçimizde Corona virüsünü taşıyan insanlar olabilir

Bakan Koca: İçimizde Corona virüsünü taşıyan insanlar olabilir

HABER MERKEZİ – Corona virüsü ile ilgili Türkiye’deki son gelişmelere dair açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Kapımızda bir salgın olduğunu biliyoruz. Belki de bu süreçte bu virüsü taşıyan içimizde insanlar da olabilir” dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısının ardından yeni tip Corona virüsü (Covid-19) vakasıyla ilgili alınan kararları ve son gelişmeleri açıkladı.

Yurttaşlara zorunlu olmadıkça yurt dışına çıkmama uyarısında bulunan Koca, Corona’nın en çok tespit edildiği ülkeler olan Çin, İran, İtalya, Güney Kore ve Irak’tan dönenlerin 14 gün kalabalık ortamlarda bulunmamalarını, gerekli yerlere başvurmaları halinde izinli sayılabileceklerini ifade etti.

“Bugüne kadar ülkemizde şu an herhangi bir vakaya rastlanmadı. Bu bugün veya yarın rastlanmayacağı anlamına gelmez. Son 14 günü özellikle bu beş ülkede geçirmiş olan öğrenci veya çalışanların sağlık kuruluşlarına müracaat etmeleri halinde 14 güne tamamlamak üzere izinli sayılmalarını kararlaştırdık.”

Koca, “Kapımızda bir salgın olduğunu biliyoruz. Belki de bu süreçte bu virüsü taşıyan içimizde insanlar da olabilir” diye konuştu.

‘Ölenlerin sayısı 3 bini aştı’

Bakan Koca, dünyadaki Corona virüs vakalarına ilişkin son bilgileri de paylaştı:

“Her ne kadar vaka sayısında belirgin bir artış söz konusu değilse de Çin ve İran’dan sonra İtalya, Güney Kore ve Irak’la da uçuşlarımızı Cumartesi gecesinden itibaren durdurmuş ve sınırlarımızı kapatmıştık.
Giderek dünyada yayılım gösterdiğini ve şu anda 68 ülkede; en son Azerbaycan, Ermenistan ve Çekya’da da görüldü. Şu an toplam vaka sayısı 89 bin 211’e ulaştı. Ölüm sayısı ise 3040 oldu. Bu süreçte iyileşenlerin sayısında da önemli artış oldu. İyileşenlerin sayısı da 45 bine ulaştı, bu önemli bir bilgi.”

 


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Yüze yakın isimden Hasankeyf için çağrı
Sonraki Haber
Hastasına homofobik ifadeler kullanıp, adresini paylaşan doktora dava