Ana SayfaGüncelBarış Anneleri: Grup Yorum üyeleri için adım atın, talepleri karşılayın

Barış Anneleri: Grup Yorum üyeleri için adım atın, talepleri karşılayın

İSTANBUL – Barış Anneleri İnisiyatifi, ölüm orucunda olan Grup Yorum üyelerinin taleplerinin karşılanması için “adım atın” çağrısında bulundu.

İstanbul Barış Anneleri İnisiyatifi, dün ziyaret ettikleri ölüm orucunda olan Grup Yorum üyeleri Helin Bölek ve İbrahim Gökçek’in taleplerinin karşılanması için Fatih’te bulunan binalarında açıklama yaptı.

Barış Annesi Sultan Bozkurt, Bölek ve Gökçek’in sağlık durumun giderek ağırlaştığına dikkat çekti.

Kendi çocuklarının da daha önce PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecride karşı açlık grevine girdiklerini hatırlatan anne Bozkurt, “Biz bunu daha önce yaşadığımız için gerçekten anneler olarak çok kötü olduk” dedi.

Grup Yorum üyelerinin yalnız bırakılmaması gerektiğinin altını çizen Bozkurt, 250 günü aşkın süredir grevde olan Bölek ve Gökçek’in taleplerinin karşılanacak talepler olduğunu vurguladı.

Fotoğraf: MA

Bozkurt, Adalet, Kültür ve İçişleri Bakanlarına “Talepleri karşılayın” çağrısında bulundu. Bozkurt şunları söyledi:

“Bir saat bile bizim için geçtir. Bu çocukların taleplerinin duyulması gerekiyor. Biz onları ziyaret ettiğimizde yataktan kalkamıyorlardı. Çocuklar çok kötü durumda ama ne bir medya ne bir gazete ne de bir televizyon bu durumu yazmıyor, görmüyor.
“Bu bizim için çok ağır bir durumdur çünkü biz Kürtler de aynı şeyleri yaşadık. Bizim çocuklarımızı da kimse yazmadı ve görmedi.
“Kendine aydın, demokrat, sosyalist, devrimci diyen insanların hepsi Grup Yorum üyelerine sahip çıkmalı. Gerçekten çok yalnız kaldılar.
“Bu çocuklar devlet baskısına, kendilerine yapılan haksızlığa karşı ölüm orucuna girmişler. Ama maalesef galiba bazılarının hesabına gelmiyor.”

Annelerden Sebiha Bozan ise, Bölek ve Gökçek’in bulunduğu durumu gördükçe boğazlarından ekmek geçmediğini belirterek, devlete “sorumluluğunu” hatırlattı.

8 ayı aştı, ölüm orucu sürüyor

Fotoğraf: MA

Grup Yorum üyeleri Helin Bölek ve İbrahim Gökçek’in açlık grevini ölüm orucuna dönüştürdükleri eylemleri sürüyor.

Açlık grevi eylemini 213’üncü gününde ölüm orucuna dönüştüren Helin Bölek’in eylemi 260. gününde.

Tutuklu bulunduğu Silivri 9 No’lu Kapalı Cezaevi’nde açlık grevi eylemini 199’uncu gününde ölüm orucuna çeviren ve 24 Şubat’ta tahliye edilen İbrahim Gökçek’in eylemi ise 263. gününde.

Bölek ve Gökçek konser yasaklarının sonlandırılması, İçişleri Bakanlığı tarafından gösterildikleri ‘arananlar listesi’nden çıkarılmaları ve İdil Kültür Merkezi üzerindeki baskılara son verilmesi talebiyle ölüm orucunda.

İki eylemci de kritik eşiği çoktan aşmış durumda.


MA

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
ABD'nin Tunus Büyükelçiliği yakınında saldırı
Sonraki Haber
55 yeni fezleke Meclis'te: 48’i HDP’li, yedisi CHP’li vekiller hakkında