Ana SayfaGüncelBatman Belediyesi Eşbaşkanları serbest bırakıldı

Batman Belediyesi Eşbaşkanları serbest bırakıldı

HABER MERKEZİ – 23 Mart’ta görevden alınıp yerlerine kayyum atanan ve gözaltına alınan Batman Belediyesi Eşbaşkanları Mehmet Demir ve Songül Korkmaz, serbest bırakıldı.

İçişleri Bakanlığı 23 Mart’ta Halkların Demokratik Partisi (HDP) yönetimindeki Batman Belediyesi ile Diyarbakır’ın Silvan, Lice, Ergani, Eğil ile Bitlis’in Güroymak ve Iğdır’ın Halfeli ilçeleri ve Siirt’in Gökçebağ beldesi belediye eşbaşkanlarını görevden alarak yerlerine kayyum atamıştı.

Gözaltına alınan Batman Belediye Eşbaşkanları Mehmet Demir ve Songül Korkmaz, İl Emniyet Müdürlüğü’ndeki ifade işlemlerinin ardından bu sabah adliyeye sevk edildi.

Demir ve Korkmaz, savcılık ifadelerinin ardından ‘adli kontrol’ talebiyle mahkemeye gönderildi.

Mahkemede ifadeleri alınan Demir ve Korkmaz haklarında yurt dışı yasağı kararı verilerek serbest bırakıldı.

Ne olmuştu?

23 Mart’ta ayrıca Silvan Belediyesi Eşbaşkanı Naşide Toprak, Lice Belediyesi Eşbaşkanı Tarık Mercan, Ergani Belediyesi Eşbaşkanı Ahmet Kaya ve Gökçebağ Belde Belediye Başkanı Serhat Çiçek de gözaltına alınmıştı.

“Örgüt üyesi olmak” iddiasıyla savcılık ifadeleri alınan Toprak, Mercan ve Akkul tutuklama istemiyle Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edilmişti.

Hakimlik, Silvan Belediyesi Eşbaşkanı Naşide Toprak ve Lice Eşbaşkanı Tarık Mercan’a yurt dışına çıkma yasağıyla birlikte soruşturma boyunca konutunu terk etmeme cezası verirken, Eğil Belediyesi Eşbaşkanı Mustafa Akkul ise “örgüt üyesi olma” iddiasıyla tutuklanmıştı.

65 belediyeden 40’ına kayyum

HDP, 31 Mart 2019’daki yerel seçimlerde 3 büyükşehir, 5 il, 45 ilçe ve 12 belde olmak üzere toplam 65 belediye kazanmıştı.

Şu ana kadar üçü büyükşehir, biri il, 32 ilçe ve dört belde belediyesine kayyum atandı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Sanatçı Yılmaz Çelik hakkında tahliye kararı
Sonraki Haber
CİSST raporu: Cezaevlerinde sosyal mesafe sıfır, yemekler kötü, hijyen yok