Ana SayfaGüncelBerkin Elvan mezarı başında anıldı

Berkin Elvan mezarı başında anıldı

HABER MERKEZİ – Gezi direnişi sırasında polis tarafından vurulan Berkan Elvan, ölüm yıl dönümünde mezarı başında anıldı. Burada konuşan Sami Elvan, “Benim çocuğum terörist değil, inanın ki değil. Asıl teröristlerin kim olduğu açık ve net” dedi.

Berkin Elvan, 16 Haziran 2013’te, Gezi direnişinde İstanbul Okmeydanı’nda polisin gaz fişeğiyle vurulduktan sonra hayatını kaybeden Berkin Elvan, ölümünün altıncı yıl dönümünde Feriköy’deki mezarı başında anıldı.

Anmaya Elvan ailesi ve avukatlarının yanı sıra Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekilleri Hüda Kaya, Ahmet Şık, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Canan Kafancıoğlu, EMEK Partisi Genel Başkanı Selma Gürkan, Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Eşbaşkanı Şahin Tümüklü’nün de aralarında olduğu çok sayıda kişi katıldı.

Anma öncesinde mezarlık çevresini ablukaya alan polisler, gelenlerin üzerini aradı.

‘Asıl teröristlerin kim olduğu açık ve net’

Oğlunun mezarı başında konuşan baba Sami Elvan, “Berkin ve kaybedilen tüm çocuklar ülkenin barışı, demokrasisi, kardeşliği ve özgürlüğü adına önemli bir simge. Geçmişte yaşadığımız hukuksuzluklar bugün hala devam ediyor” dedi.

‘Adalete aç olduklarını’ söyleyen Elvan, şunları söyledi:

“Grup Yorum üyelerini gözaltına almak, darp etmek ne anlam ifade ediyor? Ben 83 milyon insana sesleniyorum buradan. Benim çocuğum terörist değil, inanın ki değil. Asıl teröristlerin kim olduğu açık ve net. Biz adalete aç bir aileyiz.
Bu ülkede bizler gibi binlerce aile var. Umudumuzu yüksek tutmamız ve mahkemelere sahip çıkmamız lazım. Benim çocuğum şuan neden burada? Şuan seçme ve seçilme hakkı 18 yaşına düştü. Benim çocuğum şuan yaşamış olsaydı belki de Meclis’te insan haklarını savunurdu. Kim buna mani olabilir? Bir tetikçi mani olabiliyor işte bu ülkede.”

Berkin’in öldürülmesine ilişkin davanın 18 Mart’ta görüleceğini anımsatan Elvan, “O mahkemeden bir şey beklemiyorum ama desteğinizle, azmimizle çocuklarımıza ve insanlarımıza emsal olması için desteğe ihtiyaç var. İnanın ki çok ihtiyacımız var. O katilin alacağı ceza toplumu ilgilendiriyor. Ona şunu söylemek istiyorum; Evine götürdüğün ekmek kanlı ekmek” dedi.

‘Barbarlıklarını dayatıyorlar’

Anne Gülsüm Elvan ise, ölüm orucundaki Grup Yorum üyelerinin polis tarafından zorla hastaneye götürülmesine değinerek, “Yine barbarlıklarını dayatıyorlar. Ancak aslında kendi güçsüzlüklerini ortaya koydular. Onlar yalnızca sanatlarını yapmak istiyorlar, başka bir şey değil” dedi.

Anne Elvan “Biz adalete açız. Biz elimizden aldıkları evlatlarımıza ve adalete açız. Hep birlikte omuz omuza 18 Mart’ta duruşmaya katılalım” çağrısında bulundu.

Anma, avukatların da yaptığı konuşmanın ardından “Berkin Elvan ölümsüzdür” sloganları ile son buldu.

Previous post
Papatya
Next post
Bakan Koca: Salgın yok, Corona'ya karşı ulusal mücadele vereceğiz