Ana SayfaGüncel‘Casusluk’ ile suçlanan avukata ilk duruşmada tahliye

‘Casusluk’ ile suçlanan avukata ilk duruşmada tahliye

HABER MERKEZİ – Almanya’nın da aralarında bulunduğu çeşitli büyükelçiliklere çalışan avukat Yılmaz Sunar, ‘casusluk’ iddiasıyla yargılandığı davanın ilk duruşmasında tahliye edildi.

Türkiye’de aralarında Almanya’nın da bulunduğu çeşitli büyükelçiliklere çalışan ve iltica başvurusu yapan Türkiye vatandaşlarına ait gizli bilgileri “casusluk amacıyla temin etme” iddiasıyla altı aydır tutuklu bulunan avukat Yılmaz Sunar ile birlikte dört sanığın yargılanmasına bugün başlandı.

Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan duruşmayı Almanya’nın Ankara Büyükelçisi Martin Erdmann’ın da izledi.

Duruşmada beyanların tamamlanmasının ardından mahkeme başkanı, savcının tutukluluk halinin devamı talebine rağmen avukat Sunar ile bir sanığın yurtdışı yasağıyla tahliyelerine karar verdi.

Davanın bir sonraki duruşması 22 Nisan’da yapılacak.

Yılmaz Sunar’ın avukatlarından eski CHP Milletvekili Hüseyin Akgün, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, “Yandaş basının aylardır yargısız infaz ederek, ‘casus avukat Yılmaz S.’ diye damgaladığı dostumuz ve meslektaşımız Av. Yılmaz Sunar bugün Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan ilk duruşmada tahliye oldu. Böylece açık bir haksızlık sona erdi” dedi.

Sunar’ın altı aydır tutuklu bulunduğu Sincan Kapalı Cezaevi’nden tahliye edilmesi bekleniyor.

Ankara ile Berlin arasında yeni bir gerginliğe neden olan olayın merkezindeki avukat Yılmaz Sunar, Türkiye’de 2019’un Eylül ayında “casusluk” suçlamasıyla tutuklanmıştı.




Önceki Haber
'Corona'da son durum ne, alınan önlemler neler?
Sonraki Haber
'Corona' önlemleri: Okullar tatil ediliyor, maçlar seyircisiz oynanacak