Ana SayfaGüncelÇavuşoğlu: Rus medyasının yaptığı büyük saygısızlık

Çavuşoğlu: Rus medyasının yaptığı büyük saygısızlık

HABER MERKEZİ – Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Kremlin’de yapılan Putin-Erdoğan görüşmesindeki “bekletilme” olayına tepki göstererek, “Rus medyasının yaptığı büyük saygısızlık” dedi.

Rusya devlet kanallarından Rossiya 1’de yayınlanan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki heyetin bekletildiğini gösterdiği iddia edilen görüntülere Ankara’dan tepki geldi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, söz konusu görüntüler için “Rus medyasının yaptığı büyük saygısızlık” dedi.

Anadolu Ajansı Editör Masası programına katılan Çavuşoğlu, “Rusya medyasını anlıyorum da bizim içeride bu kara propagandan memnun olan o kadar kişi var ki bunu anlamıyorum. Rus medyasının yaptığı ise büyük saygısızlık. Bir gerçek var uçak düşürme hadisesinden sonra gördük ki, hemen en ufakcık bir görüş ayrılığında hemen kara propaganda yapıyorlar” diye konuştu.

Rossiya 1, 5 Mart’ta Kremlin’de yapılan İdlib zirvesi öncesi Erdoğan ve beraberindeki heyetin koridordaki görüntülerini içeren bir video yayınlamıştı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de söz konusu görüntülere dair, “Eğer Rusya yönetimi bunu kasıtlı bir şekilde kayda aldırıp sonra da servis ettiyse bunun tanımı küstahlıktır. Bir alçaklık varsa derhal telafi edilmelidir. Malum video ümit ederiz ki maksatlı şekilde hazırlanmış olmasın” demişti.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
ABD Başkonsolosluğu görevlisi Topuz'un 15 yıl hapsi istendi
Sonraki Haber
'Onlar burada yaşayacak': 10 Ekim Katliamı'nda hayatını kaybedenler için 103 ağaç dikilecek