Ana SayfaCezaevleriCezaevleri: Ağır hasta tutuklu Sabri Kaya kalp krizi geçirdi

Cezaevleri: Ağır hasta tutuklu Sabri Kaya kalp krizi geçirdi

HABER MERKEZİ – ‘Ağır hasta tutuklu’ listesinde olan Sabri Kaya’nın tutulduğu cezaevinde kalp krizi geçirdiği ve yoğun bakıma kaldırıldığı öğrenildi.

Corona virüsü salgını nedeniyle gözlerin çevrildiği cezaevlerinde bir hasta tutuklu kalp krizi geçirerek, yoğun bakıma kaldırıldı.

Zeynep Kuray’ın haberine göre, Osmaniye 2 No’lu T Tipi Cezaevi’nde tutulan Kaya, 25 Mart sabahı kalp krizi geçirdi ve ardından yoğun bakıma kaldırıldı.

ANF’deki haberde, Kaya’nın kızı Dilan Kaya’nın “Babam göz göre göre tehlikeye atıldı” sözlerine yer verildi.

Cezaevi idaresinin kanı sulandırmaya yarayan Coumadin isimli ilacı temin etmediği için babasının kalp krizi geçirdiğine dikkat çeken Kaya, haberi alır almaz Osmaniye Devlet Hastanesi’ne gittiğini anlattı ve şöyle devam etti:

“Dün (25 Mart) onu gördüğümde durumu çok kötüydü. Onu sadece 5 dakika görebildik. Yanında jandarmalar vardı, o nedenle iletişime geçemedik. Hastanede de bize doğru dürüst bilgi verilmedi.
“Kalp rahatsızlığı nedeniyle ciğerleri su toplamıştı. Yaklaşık 1 aydır babama cezaevi idaresi tarafından Coumadin isimli ilaç temin edilmiyordu. Oysa ameliyat olduğundan beri kanını sulandırmaya yarayan bu ilacı kullanıyordu.
“Onu 10 gün önce açık görüşte gördüğümde bu durumdan şikayet ediyordu. Doktorun ona ‘ya kalbinden ya midenden vazgeçeceksin’ dediğini söyledi. Normalde bitmeden kendisine temin edilen bu ilacın yaklaşık bir aydır kendisine verilmediğini, nedenini sorduğunda ise ilacın olmadığının söylendiğini aktardı.
“Akşam uyuyamadığını, kalbinin bulunduğu sol tarafında sürekli batmalar olduğunu söyledi. Bu ilacı kullanmadığı için de kalbinin refleksleri kötüye doğru ilerliyordu. Aynı zamanda da beyninde bir damar tıkalı.”

Babasının kalp fonksiyonlarının yüzde 70’ini yitirmesine rağmen yıllardır tahliye edilmediğini dile getiren Kaya, bu kötü aşamaya adım adım gelindiğine işaret etti.

Corona virüsü dışında da babasının hayati risk taşıdığını vurgulayan Kaya, aile olarak büyük bir tedirginlik yaşadıklarını ifade etti.

Babasının yoğun bakıma kaldırıldığı hastanenin güvenli bir yer olmadığını belirten Kaya, orada çalışan bir güvenlik görevlisinin abisine virüs salgını nedeniyle bu hastanede daha önce bir kişinin hayatını kaybettiğini iddia ettiğini aktardı.

“Acil tahliye” talebi

İnfaz indirimi düzenlemelerini içeren 3. Yargı Paketi’nde siyasi tutukluların kapsam dışı bırakılmasına da tepki gösteren Kaya, babasının acilen tahliye edilip, geri kalan infazını evde geçirmesini ve tedavisinin burada sürmesini istedi.

Geç olmadan Adalet Bakanı’nın harekete geçmesi gerektiğinin altını çizen Kaya, yaşanacak herahngi bir olumsuzluktan Adalet Bakanı ve iktidarın sorumlu olacağını dile getirdi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Virüsler eşitler
Sonraki Haber
Salgınla işsizlik arasına sıkıştırılan işçiler ölümle sınanıyor