Ana SayfaCezaevleriCezaevleri için ‘Corona’ uyarısı: Önlem alınmazsa ölümler yaşanabilir

Cezaevleri için ‘Corona’ uyarısı: Önlem alınmazsa ölümler yaşanabilir

HABER MERKEZİ – HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Türkiye’ye de sıçrayan Corona virüsüne ilişkin uyarıda bulundu: “Cezaevlerinde önlem alınmazsa ölümler yaşanabilir.”

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Ankara’da günün ilk saatlerinde, yeni tip Corona virüsü şüphesi olan bir kişinin test sonucunun pozitif çıktığını açıklamıştı.

Böylece, 110’un üzerinde ülkede görülen ve Covid-19 adı verilen virüsün Türkiye’ye de sıçradığı resmen açıklanmış oldu.

Bunun üzerine açıklamalarda bulunan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Corona virüsüne karşı Türkiye’de yeteri önlemin alınmadığını belirtti.

Aynı zamanda Göğüs Hastalıkları Uzmanı olan Gergerlioğlu, virüsün cezaevlerine sıçrama riski bulunduğunu ifade etti.

Mezopotamya Ajansı’nda yer alan habere göre “Gerekli önlemler alınmazsa Corona virüsü cezaevleri gibi toplu yaşanan alanlara yayılabilir” diyen Gergerlioğlu, “Bu alanlar hijyenden hayli uzak. Oradaki insanlar yeterli beslenemediği ve sağlık kontrolleri gerektiği gibi yapılamadığından dolayı savunma sistemleri zayıf” diye belirtti.

“Buradaki insanlara Corona virüsü bulaştığı zaman önünü alamayacağımız bir felaket yaşanır. Kırıp geçirir” diyen Gergerlioğlu, son olarak bir çağrıda bulundu: “Cezaevlerinde önlem alınmazsa ölümler yaşanabilir. Hala fırsatımız varken bir an evvel önlemler alınmalı.”

Bakanlığın cezaevi ‘önlemleri’

Geçtiğimiz gün açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, cezaevlerinde alınması gereken tedbirlere ilişkin Adalet Bakanlığı ile görüşeceklerini belirtmişti.

Koca, “Yeni mahkumların eskilerle aynı ortama alınmaması gibi yaklaşımlar… İran’da görülebilirliğinin sebebi bu oldu. Yeni mahkum, eskilerle buluşturuldu. Dolayısıyla bizim bu anlamda da o teması önlememiz önemli” demişti.


Corona yayılıyor, dünyada son durum ne?

Corona virüsü Suriye’de

Sağlık Bakanlığı evde yapılması gerekenleri sıraladı

Corona virüsü Türkiye’de

Corona virüsünden temel korunma yöntemleri

BBC’nin sunumuyla: Corona virüsünden nasıl korunuruz?

Corona’da çevresel faktör etkisi: Tuvalette gelişiyor, dezenfektanla ölüyor

Previous post
Dünyadaki son dişi beyaz zürafa öldürüldü
Next post
İşsizlik artıyor, iş bulma umudu azalıyor