Ana SayfaGüncelÇHD açıkladı: Tutuklu avukatlardan dördü süresiz açlık grevine başladı

ÇHD açıkladı: Tutuklu avukatlardan dördü süresiz açlık grevine başladı

HABER MERKEZİ – Çağdaş Hukukçular Derneği, yaptığı açıklama ile tutuklu dört avukatın 3 Şubat tarihinden beri devam ettirdikleri açlık grevini süresiz açlık grevine dönüştürdüğünü duyurdu.

Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD), açlık grevindeki tutuklu üye ve yöneticilerinin taleplerini dile getirmek ve sağlık durumlarına dikkat çekmek amacıyla İstanbul Barosu Kültür ve Sanat Merkezi’nde açıklama yaptı.

ÇHD Genel Sekreteri Nergiz Tuba Aslan açlık grevini sürdüren arkadaşlarının durumlarına dikkat çekerek, açlık grevinde bulunan sekiz avukattan dördünün açlık grevini bugün itibariyle süresiz açlık grevine dönüştürdüğünü açıkladı.

Süresiz açlık grevine başlayan avukatlar şöyle: Ebru Timtik, Barkın Timtik, Aytaç Ünsal ve Oya Aslan. Avukatlar açlık grevlerinin bugün 37’nci gününde.

Yapılan açıklamada Ebru Timtik’in açlık grevine bir ay önce, ölüm orucundaki Grup Yorum üyeleriyle dayanışmak amacıyla başladığı, avukatların eylemi başladığında da ara vermeden açlık grevine devam ettiği belirtilerek, “Ebru Timtik yönünden açlık grevinin 67’nci günü” diye belirtildi.

Diğer dört avukatın ise açlık grevini sonlandırdığı kaydedildi.

“Bu adaletsizlik elbet bitecek”

Süresiz açlık grevine başlayan avukatların gönderdiği metni Halkın Hukuk Bürosu avukatı ve ÇHD Genel Merkez Yöneticisi Metni Didem Baydar Ünsal okudu.

Açlık grevi ve ölüm oruçlarındaki Grup Yorum üyelerinin durumlarına dikkat çekilen mektup şöyle:

“Ve onlarda gidecek olanlar da var yıldızlar ülkesine. Orada eşitlik, kardeşlik, adalet, vefa, umut, güven, sevgi, mertlik, insanlık varmış diyorlar. Bu değerleri taşıdıklarına emin olduklarımız bir bir gittiler kanatlanıp. Öyle bir ülke yoktuysa da artık var! Biliyoruz.

“Nedenlerimiz bu kadar ortakken birleşip suskunluğunun karanlığını dağıtamıyorsak yuh olsun bize. Açlık grevi eylemi bir itiraftır aynı zamanda. Hele tutsaklar yapıyorsa. Bu yüzden kolay kabul edilemez. Kitlelerin pasifliğini ve toplumsal mücadelelerin geri düştüğünü anlatır.

“Bu yüzden bu eylem ile zalimlere sesleniyoruz. Açlığımızla seslendiğimiz; ‘Bu adaletsizlik bitecek elbet’ diye bekleyen kitlelerdir.”


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
“Sistematik hak ihlali var” diyen İHD: Aysel Koç’un ölümü soruşturulsun
Sonraki Haber
'Corona' dünya ekonomisini de vuruyor