Ana SayfaGüncelCHP’li Engin Özkoç hakkında hazırlanan fezleke Meclis’te

CHP’li Engin Özkoç hakkında hazırlanan fezleke Meclis’te

HABER MERKEZİ – Cumhurbaşkanı Erdoğan’a eleştirilerde bulunduktan sonra Meclis’te AKP’li vekillerce hedef alınan CHP’li Özkoç hakkında hazırlanan fezleke Meclis’e gönderildi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la ilgili sert sözleri sonrası soruşturma açılan CHP Milletvekili Engin Özkoç hakkında fezleke hazırlandı.

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül,  Özkoç hakkındaki fezlekeye ilişkin, “Fezleke bakanlığımızca imzalanarak Meclis’e gönderilmiştir, konu Meclisin takdirindedir” açıklamasında bulundu.

Ne olmuştu?

CHP’li Özkoç, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İdlib’deki asker ölümlerinin ardından yaptığı konuşmayı ve tavırlarını eleştirmişti.

Erdoğan’ın CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu hedef alan sözlerine sert bir dille karşılık veren Özkoç, “Bizim şehitlerimize ‘Kelle’ diyen bir kişinin sıfatlarını sayıyorum size. Şehide ‘Kelle’ diyen kişi haysiyetsizdir, vatan hainidir. Bu kişi Türkiye Cumhuriyeti’nin cumhurbaşkanı olamaz, temsil edemez” ifadelerini kullanmıştı.

Özkoç bu konuşması sonrası Meclis’te konuşma yapacağı sırada tartışma büyümüştü.

Yumruklu kavgaya dönen tartışma sonrası Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı CHP’li siyasetçi hakkında “Cumhurbaşkanı’na hakaret” suçundan soruşturma başlatmıştı.

Adalet Bakanı Gül, “Engin Özkoç, yaptıklarının hukukta bir karşılığı olduğunu görecek. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının hazırladığı fezlekeyi derhal meclise göndereceğiz” demişti.

CHP: Özkoç’a planlı linç girişimini lanetliyoruz

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, yaşananlarla ilgili bugün bir açıklama yaptı.

Öztrak, ”TBMM Genel Kurulu’nda, grup başkan vekilimiz sayın Engin Özkoç’a planlı bir saldırı ve linç girişimi gerçekleştirildi. AK Parti grubu tarafından gerçekleştirilen bu planlı saldırıyı şiddetle lanetliyoruz” dedi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Evli olduğu kadını öldüren Ali Bicil'e 'haksız tahrik' indirimi
Sonraki Haber
DİSK İletişim Daire Başkanı Umar Karatepe serbest bırakıldı