Ana SayfaToplumsal CinsiyetÇocuğu cinsel istismara maruz bırakan ağabeyi ve dayısına 24 yıl hapis cezası

Çocuğu cinsel istismara maruz bırakan ağabeyi ve dayısına 24 yıl hapis cezası

HABER MERKEZİ – Urfa Siverek’te bir çocuğu cinsel istismara maruz bırakan ağabeyi ile dayısı yeniden yargılandıkları davada 24’er yıl hapse çarptırıldı.

Urfa’nın Siverek ilçesinde bir çocuk ağabeyi M.B. ve dayısı M.İ. tarafından cinsel istismara maruz bırakılmıştı.

İstismarın ardından hamile kalan çocuk bebeği doğurmak zorunda bırakılmış, iki erkek ise tutuklanmıştı.

Çocuk ve bebek devlet tarafından koruma altına alınırken, Siverek 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi, dayı ve ağabey hakkında “Çocuğun nitelikli cinsel istismarı” suçundan ayrı ayrı 24’er yıl hapis cezası verdi.

Daha sonra Antep Bölge Adliye Mahkemesi 17’nci Ceza Dairesi, 10 Ekim 2019 tarihinde çocuğun doğum raporunun eksik olduğunu, yaş tespitinin yapılmadığını, ağabeyin askerden geldiği döneme işaret ettiği için askere alınış, izin ve askerliğin bitim tarihinin tespit edilmediğini belirterek, eksik evrakların tamamlanması için dosyayı yerel mahkemeye geri gönderdi.

Davanın temyizden sonraki ikinci duruşması Siverek 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapıldı.

Sanıklar, duruşmaya Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığı ile katıldı.

Mezopotamya Ajansı’nda yer alan habere göre üzerlerine atılı suçlamayı kabul eden sanıklar, istismarı gerçekleştirenin yalnızca kendileri olmadığını iddia ederek, tahliye talep ettiler.

Mahkeme, İstinaf Mahkemesi’nin işaret ettiği eksiklerin giderildiğini belirterek, her iki sanığa ayrı ayrı “çocuğun cinsel istismarı” suçundan 24’er yıl hapis cezası verdi.

Mahkeme, ayrıca fiilin gerçekleşmesinde “Cebir, şiddet kullanarak zorla alıkoyma” olmadığını ileri sürerek, sanıklar hakkında bu suçlamaya ilişkin beraat kararı verdi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Kriz merkezi kuran DTK’den ‘şeffaf ve toplumcu bir pratik’ çağrısı
Sonraki Haber
Güler Yücel hayatını kaybetti