Ana SayfaBilim ve TeknolojiCorona aşısı için insanlı testler öne çekilebilir ancak uzmanlar uyarıyor

Corona aşısı için insanlı testler öne çekilebilir ancak uzmanlar uyarıyor

HABER MERKEZİ – Yeni Corona virüsün yol açtığı hastalığın henüz bir tedavisi ya da aşısı yok. Konuyla ilgili çalışmalar sürerken “insanlı testlerin” öne çekilebileceği belirtiliyor. Ancak uzmanlar hızlandırılmış aşı çalışmalarının daha kötü sonuçlar doğurabileceğine dikkat çekiyor.

Dünya geneline yayılan ve binlerce kişinin ölümüne neden olan Corona virüsüne karşı aşı geliştirme çalışmaları sürüyor.

Zaman zaman aşının bulunduğu yönünde iddialar gündeme gelse de uzmanlar bu konudaki zorluğa dikkat çekiyor.

Aşı üzerinde çalışan uzmanlar, son 20 yılda ortaya çıkan yeni Corona virüslerin hiçbirine karşı aşı geliştirilemediğini hatırlatıyor.

BBC’nin aktardığına göre, 2003 yılındaki SARS salgınında aşı çalışmalarına katılmış olan Amerika’nın Teksas eyaletindeki Baylor Tıp Fakültesi’nden Peter Hotez, hızlandırılmış aşı çalışmalarının daha kötü sonuçlar doğurabileceğini savunuyor.

Hotez, 2003 yılında, SARS’a karşı aşılanan bazı hayvanların daha ağır belirtiler gösterdiğini anlatıyor.

Fotoğraf: Reuters

Şubat ayı ortasında, Dünya Sağlık Örgütü’nün düzenlediği toplantıda bir araya gelen uzmanlar, “tehdidin büyüklüğü” nedeniyle, aşı geliştiricilerin hızlı hareket etmesi gerektiği konusunda uzlaştı.

Reuters haber ajansına konuşan toplantıya katılmış dört kişi, hayvanlar üzerindeki testler bitmeden, insanlı testlerinin başlamasının kararlaştırıldığını aktardı.




Önceki Haber
Corona yayılıyor, dünyada son durum ne?
Sonraki Haber
Merkel: Corona Almanya nüfusunun yüzde 60-70'ine bulaşabilir