Ana SayfaCezaevleriCorona günlerinde hasta tutuklunun ‘temizlik malzemelerine el konuldu’

Corona günlerinde hasta tutuklunun ‘temizlik malzemelerine el konuldu’

HABER MERKEZİ – Salgın nedeniyle en korunaksız alanların başında gelen cezaevlerindeki tutukluların risk altında oluşları gündemdeyken, Bolu F Tipi Cezaevi’nde tek kişilik hücrede tutulan hasta tutuklu Ali Gülmez’in temizlik malzemelerine el konulduğu öğrenildi. Oğlu için endişelenen anne Selvi Gülmez, “Bu zulmü derhal durdurun” sözleriyle Adalet Bakanlığı’na seslendi.

Corona virüsü nedeniyle öne çekilen “infaz indirimi” düzenlemelerini içeren 3. Yargı Paketi’nde kapsam dışı bırakılan siyasi tutuklular, virüse karşı hayati önem arz eden temizlik malzemelerine ulaşamıyor.

Türk Tabipleri Birliği salgın açısından en büyük risk alanı olan cezaevlerinde hijyene dikkat edilmesi konusunda peş peşe uyarılar yaparken, Bolu F Tipi Cezaevi’nde tek kişilik hücrede tutulan hasta tutuklu Ali Gülmez’in temizlik malzemesine el konulduğu öğrenildi.

ANF’den Zeynep Kuray’a konuşan Gülmez’in annesi Selvi Gülmez, bugün Almanya’daki eşiyle telefon görüşmesi gerçekleştiren oğlunun temizlik malzemelerine gardiyanlar tarafından el konulduğunu aktardığını belirtti.

20 yıldır tutuklu oğlunun astım, böbrek ve bağırsak hastası olduğuna dikkat çeken anne Gülmez, bu yapılanı “tam anlamıyla zulüm” olarak niteledi.

Oğlunu en son böbrek ağrısında şikayet ettiğini aktaran anne, hazırlığı yapılan infaz düzenlemesinde siyasi tutukluların kapsam dışı bırakılmasına tepki gösterdi.

Anne Gülmez, “Siz diye ayrım yapıyorsunuz? Uyuşturucu kaçakçılarına kapıları açıp, hasta mahpusları içerde tutuyorsunuz? Bu insanlık mı? Bu zulmü derhal son durdurun” sözleriyle Adalet Bakanlığı’na seslendi.

“Bunun adı kötülük”

Yeğeni Ali Gülmez’i en son ziyaret eden teyzesi ve vasisi Sevim Kalman ise yeğeni en son gördüğünde böbrek taşı düşürdüğüne ve makatından kan geldiğine dikkat çekti.

20 yıldır cezaevinde olan yeğeninin 19 yıldır da tecritte tutulduğuna işaret eden Kalman, “çok sayıda hastalıkla boğuşan bir insanın salgının her yere yayıldığı bir dönemde temizlik malzemelerine el koymanın tam anlamıyla kötülük olduğunu” vurguladı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
KHK’li öğretmenin eylemini takip eden gazeteciye ’65 yaş üstü’ cezası
Sonraki Haber
Yargıtay Başkanlığı'na Mehmet Akarca seçildi