Ana SayfaÇalışma Yaşamı‘Corona’ günlerinde işçi kıyımı: Sendikalı diye 30 depo işçisi işten atıldı

‘Corona’ günlerinde işçi kıyımı: Sendikalı diye 30 depo işçisi işten atıldı

HABER MERKEZİ – Salgın nedeniyle risk altında olan depo işçilerinin ücretli izin hakkı tartışılırken, Arvato Lojistik depolarında 30 işçi sendikal faaliyet nedeniyle tazminatsız bir şekilde işten atıldı. Depo önünde eylem yapan DGD-Sen üyesi işçiler, “Ne Arvato patronuna ne Covid-19’a teslim oluruz!” dedi.


Haber: Hasan Özhan Ünal


Arvato Lojistik depolarında çalışan 30 işçi, sendikal faaliyetleri nedeniyle Corona virüsü salgınının sürdüğü bugünlerde işten çıkarıldı.

Depo, Liman, Tersane ve Deniz İşçileri Sendikası (DGD-Sen), işçilerin tazminatsız bir şekilde işten atıldığını duyurdu.

Sendika tarafından yapılan açıklamada, sendikaya üye işçilerin zorla e-devlet şifrelerinin alındığı ve istifa etmeleri yönünde baskı yapıldığı aktarıldı.

Bu baskıya direnen işçilerin işten atılmayla tehdit edildiğini belirten sendika, “Corana virüsü önlemi almayan Arvato patronu bu süreçte işçileri işten atıyor, zorla mesai yaptırıyor” dedi.

Depo önünde eylem

İşten çıkarmalar üzerine Arvato Lojistik’in Gebze’deki deposuna giden işçiler, burada görüşme talep etseler de ‘Corona’ bahanesiyle muhatap bulamadı.

Depo önünde yapılan eylemde konuşan DGD-Sen Başkanı Murat Bostancı, sendika üyeliğinin anayasal hak olduğunu belirterek, hiçbir işçinin bu nedenle baskı altına alınamayacağını söyledi.

“Arabulucu” aracılığıyla işçilere zorla belgeler imzalatılmaya çalışıldığına dikkat çeken Bostancı, işçi kıyımına karşı yasal süreç başlattıklarını belirtti.

Bostancı, Arvato’nun tüm depoları önünde eylemlerini sürdüreceklerini, ayrıca şirketin iş yaptığı markaları boykot için kampanya başlatacaklarını aktardı.

Eylemdeki işçiler, “Ne Arvato patronuna ne Covid-19’a teslim oluruz!” dedi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Kürt şair Cegerxwîn’in oğlu Keyo Hassan, 'Corona'dan hayatını kaybetti
Sonraki Haber
Soylu'nun sözlerini hatırlatan HDP: Bölgesel ayrımcılığa son verin