Ana SayfaDünyaCorona virüsü: İtalya’da 14 kent karantinaya alındı

Corona virüsü: İtalya’da 14 kent karantinaya alındı

HABER MERKEZİ – Yaklaşık 100 ülkeye yayılan yeni tip Corona virüsünden hayatını kaybedenlerin sayısı artarken, İtalya’da 14 kent için karantina kararı alındı. Moldova Sağlık Bakanlığı da ülkelerinde ilk Corona vakasının tespit edildiğini açıkladı.

Çin’in Hubei eyaletine bağlı Wuhan kentinde 12 Aralık 2019’da ortaya çıkan, Covid-19 olarak adlandırılan yeni tür Corona virüsünden kaynaklı ölümlerin sayısında dünya çapında artış yaşanıyor.

Corona virüsü Antarktika hariç tüm kıtalara ve 90 civarındaki ülkeye yayılmış durumda.

Çin Ulusal Sağlık Komisyonu’nun yaptığı yazılı açıklamaya göre, ülkede son 24 saatte 27 kişi hayatını kaybetti, 44 yeni Covid-19 vakası saptandı.

En çok ölümlerin yaşandığı Çin’de yaşamını yitirenlerin sayısının 3 bin 560’ı aştığı belirtildi.

Çin’den sonra ölümlerin en çok yaşandığı ülkeler ise İtalya, İran ve Güney Kore.

İtalya’da 14 kent karantinada

Corona vürüsü bulaşanların sayısının 5 bin 883’ü bulduğu ve 233 kişinin hayat kaybettiği İtalya’da, 14 kent için karantina kararı alındı.

Başbakan Giuseppe Conte, virüsün yayılmasının önüne geçmek için Corona’nın yoğun olarak görüldüğü Lombardiya Bölgesi ve 14 kenti, giriş-çıkışlara kısıtlama getiren sıkı bir güvenlik rejimi uygulayarak karantinaya aldıklarını açıkladı.

Lombardiya bölgesi haricinde karantinaya alınan kentler şöyle: Modena, Parma, Piacenza, Reggio Emilia, Rimini, Pesaro e Urbino, Alessandria, Asti, Novara, Verbano Cusio Ossola, Vercelli, Padova, Treviso ve Venedik.

Bu alanlara yalnızca acil durumlar için giriş-çıkış yapılabilecek.

Conte, karantinaya alınan bu bölgelerde spor müsabakalarının seyircisiz oynanacağını, onun dışındaki bütün kamusal alandaki etkinliklerin durdurulduğunu ifade etti.

Karantinaya alınan tüm yerlerde okulların 3 Nisan’a kadar tatil edildiğini duyuran Conte, buralardaki müze, sinema, kültür merkezleri, kayak merkezleri, havuz ve spor salonlarının da kapatıldığını bildirdi.

Moldova’da ilk vaka

Öte yandan Moldova’da da ilk Covid-19 vakasının tespit edildiği belirtildi.

Moldova Sağlık, Çalışma ve Sosyal Koruma Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, virüse yakalanan kişinin 48 yaşında bir kadın olduğu ve dün İtalya’dan Moldova’ya uçakla döndüğü ifade edildi.


Gazete Karınca, AFP, NTV
Previous post
Tarihe bir itiraz: Kürt Kadınları Teali Cemiyeti – Rojda Yıldız
Next post
8 MART | Taksim abluka altında, yollar kapatıldı, metro seferleri durduruldu