Ana SayfaGüncelCorona virüsü Türkiye’de

Corona virüsü Türkiye’de

HABER MERKEZİ – 100’ün üzerinde ülkede görülen Covid-19 virüsü Türkiye’ye de sıçradı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Corona virüsü olan bir kişinin test sonucunun pozitif çıktığını açıkladı. Hastanın izole edildiğini, durumunun iyi olduğunu aktaran Koca, “hasta mahremiyeti” deyip şehir adı vermedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye sınırlarında ilk Corona virüsü vakasının görüldüğünü açıkladı.

Türkiye’nin ‘süreçte çok büyük başarı gösterdiğini’ söyleyen Koca, “Küresel salgınların kaçınılmaz tarafları var” deyip, bir erkek vatandaşın testlerinin pozitif çıktığını duyurdu.

Hastanın genel durumunun iyi olduğunu belirten Koca, “Hastanın virüsü, Avrupa teması üzerinden aldığı bilinmektedir. Dış dünyadan tamamen izole edilmiştir. Verilere göre tanı erken konmuştur, virüs bulaşmışsa da bu çok sınırlıdır” dedi.

Koca, “hasta mahremiyeti” diyerek virüslü olan hastanın hangi şehirde bulunduğunu açıklamadı.

Virüse karşı tedbirler alındığını söyleyen Koca, “Yurt dışına lütfen zorunlu olmadıkça çıkmayalım, Bakanlıkça bildirilen Corona virüsten korunma yollarına mutlaka uyalım” dedi ve şöyle devam etti:

“Vatandaşımızdan beklediğimiz, 14 gün ve 14 korunma kuralına uyarak bu mücadeleye güç vermesidir.
“Risk somut, tedbirler basittir. Corona virüs alacağımız tedbirlerden daha güçlü değildir.
“Şimdi yapmamız gereken hayatımızı tedbirler doğrultusunda düzene sokmaktır. Bu küresel soruna karşı ulusal mücadele vereceğiz.”



Önceki Haber
ABD'nin Patriot şartı: Türkiye S-400'leri iade etmeden alamaz
Sonraki Haber
Corona virüsünden temel korunma yöntemleri