Ana SayfaDünya‘Corona’ya karşı küresel mücadeleden gelen iyi haberler

‘Corona’ya karşı küresel mücadeleden gelen iyi haberler

HABER MERKEZİ – Corona virüsü salgınına dair daha çok ölüm haberleri öne çıkıyor olsa da salgına karşı verilen küresel mücadeleden gelen iyi haberler de var. BBC kısa bir video ile bu “iyi” haberleri derledi. Mesela virüsün kodları çözüldü, aşı yolda ve iyileşme oranı yüksek. Covid-19’a yakalananların yüzde 70’i hastalığı atlattı. İşte BBC derlemesiyle “iyi” haberler.

Virüsün kodları çözüldü: Salgının tespitinden 1 hafta sonra virüs bilgileri saptandı. Bilim insanları günler içinde virüsü inceleyip testlere başladı.

Aşı yolda: İnsanlar üzerinde aşı testleri başladı bile. 2021’e kadar aşının devreye girmesi zor ancak dünya genelinde en az 8 ekip aşı çalışması yürütüyor.

İyileşme oranı yüksek: Covid-19’a yakalananların yüzde 70’i hastalığı atlattı. Hastaların yüzde 80’i hafif ya da orta şiddette semptomlar yaşıyor.

Olumlu sinyaller: Salgının başladığı Çin’de 18 Mart itibariyle ülke içi kaynaklı yeni vaka görülmedi. Güney Kore’de de yeni vaka sayıları azalıyor.

Hâlâ kontrol altına alınabilir: Dünya Sağlık Örgütü’ne göre hızlı tedbir alan ülkelerde salgının büyümesi engellendi.

Siz de yardım edebilirsiniz: El hijyeni virüse karşı en güçlü silah. Unutulmaması gereken ikinci konu ise sosyal mesafenin korunması.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
DİSK, KESK, TMMOB ve TTB’den 17 acil talep
Sonraki Haber
TGS: Haber peşinde koşan gazetecileri koruyun