Ana SayfaGüncelDemokrasi İçin Birlik: Adalet için daha ne kadar öleceğiz?

Demokrasi İçin Birlik: Adalet için daha ne kadar öleceğiz?

HABER MERKEZİ – Demokrasi İçin Birlik, ölüm orucunda olan Grup Yorum üyeleri ile Mustafa Koçak için yaptığı açıklamada “Daha ne kadar öleceğiz adalet için, hepimizin en doğal hakkı, bizi bir toplum yapan temel harç olan adalet için” dedi.

Grup Yorum üyelerinin açlık grevini ölüm orucuna dönüştürdükleri eylemleri devam ediyor.

Açlık grevi eylemini 199’uncu gününde ölüm orucuna çeviren İbrahim Gökçek’in eylemi 266’ıncı, Helin Bölek’in ise 264’üncü gününde.

Grup üyelerinden İbrahim Gökçek’in de aralarında bulunduğu yedi kişi 14 Şubat’ta ilk kez hakim karşısına çıkmıştı.

Gökçek, Adli Tıp Kurumu’nun “cezaevinde kalamayacağına” dair raporunun ardından tahliye 24 Şubat’ta tahliye edilmişti.

Bölek ve Gökçek konser yasaklarının sonlandırılması, İçişleri Bakanlığı tarafından gösterildikleri ‘arananlar listesi’nden çıkarılmaları ve İdil Kültür Merkezi üzerindeki baskılara son verilmesi talebiyle ölüm orucunda.

“Adil yargılanma” talebiyle açlık grevi eylemini 90’ıncı gününde ölüm orucuna çeviren Mustafa Koçak’ın eylemi ise 251’inci gününde.

“Daha ne kadar öleceğiz adalet için?”

Ölüm orucundaki Bölek, Gökçek ve Koçak için Demokrasi İçin Birlik (DİB) bir açıklama yaptı.

Açıklamada “Daha ne kadar öleceğiz adalet için, hepimizin en doğal hakkı, bizi bir toplum yapan temel harç olan adalet için” denildi.

“Grup Yorum üyeleri toplumun umudu ve özgürlük istemini dile getiren müzikleri nedeniyle iktidarın hukuk dışı uygulamalarına maruz kaldılar. Kültür dernekleri basıldı. Müzik aletleri kırıldı, grup üyeleri işkence gördü, tutuklandı. Ölüm orucundakiler, Grup Yorum’a getirilen konser yasaklarının kalkmasını, üyeleri hakkındaki arama kararlarının iptalini ve İdil Kültür Merkezi’ne yönelik baskılara son verilmesini talep ediyor.
“Savunma yapmasına bile izin verilmeden cezalandırılmasına karşı Mustafa Koçak’ın tek talebi ‘yargılanmak’, adalet süreçlerinin işletilmesi. Demokrasi için Birlik olarak; insanların bedenlerini ortaya koyarak dile getirdiği taleplerin derhal yerine getirilmesini istiyoruz.
“Yüksek sesle soruyoruz. Daha ne kadar öleceğiz adalet için, hepimizin en doğal hakkı, bizi bir toplum yapan temel harç olan adalet için.”

Ölüm orucundaki Mustafa Koçak 33 kiloya kadar düştü




Önceki Haber
Gazeteciler: Çağlayan’da tuhaf şeylerin olduğunu biliyoruz
Sonraki Haber
"Herkesin gözü önünde, bir mahkemenin bıraktığı gazeteciyi öbürü tutukluyor"