Ana SayfaGüncel“Dışarıdaki başarısızlık içeride AKP-MHP-Ergenekon ittifakını çökertiyor”

“Dışarıdaki başarısızlık içeride AKP-MHP-Ergenekon ittifakını çökertiyor”

HABER MERKEZİ – Suriye ve Libya’daki gelişmelere dikkat çeken Kürt siyasetçi Hatip Dicle, buralarda “başarısız” olunduğuna ve bunun süreceğine dikkat çekerek, bu durumun “kaçınılmaz olarak içeride AKP-MHP-Ergenekon ittifakının çökmesini tetikleyeceğini” savundu.

Türkiye’nin Ortadoğu politikasında gelinen noktaya dair değerlendirmelerde bulunan deneyimli Kürt siyasetçi Hatip Dicle, Suriye ve Libya’da yaşananlara dikkat çekerek, oradaki gelişmelerin “kaçınılmaz olarak içeride AKP-MHP-Ergenekon ittifakının çökmesini tetikleyeceğini” savundu.

Yeni Yaşam’dan Hüseyin Kalkan’ın sorularını yanıtlayan Dicle, İdlib’deki krize değindi.

İdlib’de Rusya’nın tam kontrolü olduğunu, Moskova’nın ağırlığı Suriye’den yana olan ama Türk devletini de idare eden bir strateji izlediğini ifade etti.

“Türkiye’nin zamana yayılan bir kriz süreci içinde, Suriye topraklarındaki işgale er geç son vermek zorunda kalacağı açıktır” diyen Dicle, şu değerlendirmeyi yaptı: “Ya savaş ya da anlaşma yoluyla sınırlarına geri çekilmek ve böylece Ortadoğu macerasını büyük bir hezimetle sona erdirmesi kaçınılmaz görünmektedir.”

Türkiye’nin dış politikasının “yayılmacılık” üzerine kurulu olduğunu savunan Dicle, “Bu yayılmacı rejimin, Suriye’de veya Libya’da kazanması olasılığı, neredeyse sıfıra yakındır. Bu durum ise kaçınılmaz olarak içeride AKP-MHP-Ergenekon ittifakının çökmesini tetikleyecektir” dedi ve şöyle devam etti:

“Faşizmin başarısızlığı derinleştikçe, iktidar bloku içindeki çatırdamaların artacağı ve birbirlerini süreçten sorumlu olmakla suçlayacakları hususudur. Günümüzde bunun belirtileri de ortaya çıkmıştır.
“Son dönemde AKP-Ergenekon ittifakının çatırdama sesleri, biraz daha fazla duyulur haldedir. Bu nedenle örgütlü ve aktif bir muhalif çıkışın, kazanma potansiyeli artmış durumdadır.”

Söyleşinin tamamını BURADAN okuyabilirsiniz.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Türkiye mültecileri 'geri itmek' için sınıra bin özel harekatçı gönderiyor
Sonraki Haber
Tercih zamanı: "Ya onurlu bir dayanışma öreceğiz ya da tüm değerleri çöpe atacağız"